Bombaigazolás! A Juventusból igazolt a Diósgyőr Senkó Zsombor személyében

Leigazolta a Diósgyőri VTK a Juventus második csapatában tevékenykedő Senkó Zsombort. A már 20 esztendős kapus (mivel ma, január 4-én ünnepli születésnapját) az olasz harmadosztályban védett legutóbb, ahol az idei szezonban 4 mérkőzésből egyet sikerült 0-ra lehoznia. Senkó fizikailag mindenképpen rendben van, egy 196 centiméteres fiatalemberről beszélünk, aki szeptemberben debütált már az U21-es válogatottban is.

Senkó Zsombor Zalaegerszegen született aztán itt is kezdett futballozni, majd Szombathelyre vezetett útja, és innen került ki Olaszországba. A Juventusban formálták talán a legtöbbet a fiatal játékost, és mára már piaci értéke is eléri a 200 ezer eurót. Amint már az előbb említettük a felnőtt harmadosztályban is játszott, de ide hosszas küzdelmek során tudott csak bekerülni, az ifi BL-ben nyújtott kiemelkedő teljesítménye okán figyeltek fel rá leginkább a torinói klubnál.

A szerződés részleteiről információkat nem árult el a klub, minden bizonnyal csak kölcsönbe érkezik Miskolcra a tehetséges kapus.

Kép: dvtk.eu

Senkó Zsombor: Az egyeztetések alatt nagyon pozitív benyomásom alakult ki a klubról, és nagyon vonzó volt számomra szakmailag az ajánlat, amit a DVTK vezetői felvázoltak. Nyilvánvalóan ismertem a Diósgyőrt, tudom, hogy hová jöttem és mit jelent ez a klub az itt élőknek. Szerettem volna kicsit kiszakadni a megszokott környezetemből, hogy tovább tudjak fejlődni. Úgy érzem, hogy jól döntöttem, izgatottan várom a felkészülést és a közös munkát. Szeretnék mielőbb játéklehetőséghez jutni, hogy megmutathassam, mire vagyok képes.