Betelt a pohár, távozik Tímár Krisztián az ETO kispadjáról

Bő fél év után távozik az ETO kispadjáról Tímár Krisztián vezetőedző. A klubvezetés szerint a problémák még inkább rosszabbodtak a tavaszi szezon kezdete óta, ezért is bontották fel a fiatal vezetőedzővel az eredetileg 2024 júniusáig tartó szerződését. Tímár Krisztián helyét Antonio Munoz (az ETO Akadémia NB3-as csapatának korábbi trénere) veszi át, melyben segítségére lesz az ETO ikonikus alakja, Lipták Zoltán.

Kép: ETO FC

Jan van Daele:  A téli szünetben többször is megbeszéltük, hogy mit akarunk másképp látni, hol szeretnénk fejlődni. A tavaszi szezon 8 fordulója után és a válogatott szünet előtt az új sportigazgatóval közösen értékeltük a stáb és a csapat teljesítményét. Megállapítottuk, hogy a korábbi problémák továbbra is jelen vannak, sőt, még rosszabbodtak is, különösen a saját stadionunkban nyújtott teljesítményt illetően. Az idei szezon hazai mérlege elfogadhatatlan egy olyan klubtól, mint az ETO, amelynek rangja és ambíciói vannak. Tíz fordulóval a bajnokság vége előtt új impulzusokra van szükség, hogy a klub DNS-ének megfelelően fejlődjön a játék és a csapat – folytatta az ügyvezető. – Ezért döntöttünk úgy, hogy Antonio Munozt nevezzük ki az együttes vezetőedzőjének, hiszen úgy véljük, kellőképp ismeri a klubot és az ETO iránti szenvedélye, a szakértelmével kombinálva megfelelő a csapathoz, és ahhoz az ambícióhoz, hogy a közeljövőben versenyképes gárdát építsünk. Segítségére lesz az ETO korábbi bajnok labdarúgója, Lipták Zoltán, aki nagyon jól ismeri a csapatot és a klubot.

Tímár Krisztián: Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy egy ilyen nagy klub vezetőedzője lehettem. Nagyon büszke vagyok rá, hogy mi voltunk a legfiatalabb csapat az NB II-ben, azt gondolom, ez a magyar futball érdekeit is szolgálta. Köszönöm a játékosok hozzáállását, biztos vagyok benne, hogy több fiatal játékosról hallunk még. Sok sikert kívánok az ETO-nak a jövőben!