Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC 4-0

Az előző szezonban még mindkét együttes a másodosztályban szerepelt. A Békéscsaba és a Szolnok eredményessége is alulmúlta a várakozásokat, de a Békés megyeieknek legalább sikerült megőrizniük másodosztályú tagságukat, míg a vendégek kiestek, és az NB3 Közép csoportjában folytathatják. A két csapat a bajnokságra való felkészülés keretében összemérte erejét.

Felkészülési mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre – Szolnoki MÁV FC 4-0 (2-0)

Békéscsaba: Krnács Richárd, Hodonicki Márk, Farkas Márk, Bora György, Bor Dávid, Yasin Hamed, Kitl Miklós, Farkas Botond, Horváth Péter, Oláh Ákos, Máris Dominik. 

Cserék: Czinanó Antal Áron, Lukács Raymond, Sipos Gábor, Szabó Péter, Puskás Gábor, Fülöp István, Korógyi Szabolcs, Pap Szabolcs, Bónus Marcell, Babinyecz Balázs, Ilyés Tamás, Zvara Levente, Fazekas Lóránt, Szabó Csaba, Mikló Roland, Mágocsi Bence.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szolnok: Ulviczki Attila, Nádházi Ákos, Földi Marcell, Gohér Gergő, Sitku László, Tömösvári Bálint, Tisza Kálmán, Lengyel Béla, Rokszin Ádám, Iván Milán, Antal Gábor. 

Cserék: Kocsis Dominik, Pinto Mario Alfredo, Ledács Bence, Peinhardt Péter, Kálmán Levente, Polónyi Zsombor, Lukovszky Attila Máté, Dudok Tamás, Fazekas Milán.
Vezetőedző: Lódi László

Góllövők: Földi Marcell – öngól, Hamed Yasin, Szabó Csaba, Pap Szabolcs.

Balázs István Gábor: – A hétre eltervezett munkát teljes egészében elvégeztük, gördülékenyen ment a felkészülés. Állóképesség-fejlesztés tekintetében jó hetet zártunk, ez meglátszott a mai meccsen, de ez a normális ebben a szakaszban. A játékosok fáradtan mozogtak a meccs elején, de a félidő második felére már voltak a lehetőségeink. Nem az eredményen volt a hangsúly, viszont amit szerettem volna látni, abból kevesebbet kaptam vissza, ami ugyancsak a fáradtság számlájára írható. A jövő heti munka hasonló jellegű lesz, az utolsó két hetet szenteljük a formába lendülésre. Sajnálatunkra a szerdai edzőmérkőzést a DVSC lemondta, pedig egy élvonalbeli gárda ellen jobban kijöttek volna a korrigálásra váró hibák. Szerencsére a DEAC csapatával tudunk játszani és egy jól felkészül ellenfél vár majd ránk.

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre