Baráth Botond a Honvéd szurkolókkal beszélgetett a fővárosi rangadó után – a Vasas szurkolói ezt nem nézték jó szemmel

Tükörsima, 3-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Vasas FC együttese a Budapest Honvéd elleni fővárosi rangadón az NB2 14. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén. Győzelmének köszönhetően továbbra is a 3. helyet foglalják el a tabellán az angyalföldiek, míg a kispesti klub rég nem látott mélységben van, hiszen két pontra van a veszélyzónától.

NB II: Vasas–Budapest Honvéd - NSO

fotó: http://vasasfc.hu

A találkozót követően a kispesti tábor megtapsolta a Honvéd játékosait, ezzel üzenve nekik, hogy a nehéz időkben is a csapat mellett állnak, és mindenhova elkísérik őket.

fotó: http://honvedfc.hu

Nem sokkal később megjelent a Honvéd drukkerei előtt Baráth Botond, aki korábban a klubnál nevelkedett, és ott lett profi futballista, de jelenleg a rivális Vasast erősíti. A 31 éves védő egy beszédet intézett a kispesti tábornak, amelyben a következőket mondta:

Ha igazi kispestiek vagytok, tartsatok ki a csapat mellett. Tudom, hogy most nagyon rossz, nagyon nehéz nektek, de kitartást! Ti küzdötök, mindent beleadtok ezért a csapatért. Tartsatok ki és ugyanígy csináljátok! Mindent bele!
Egy Vasas-játékos biztatta az elkeseredett Honvéd-szurkolókat: "Tudom, hogy  most nagyon rossz, nagyon nehéz nektek, de kitartást!" - videó - Csakfoci.hu

fotó: http://csakfoci.hu

A Vasas drukkereknek nem tetszett a játékos ezen megnyilvánulása, mivel az egyik ősi rivális csapat szurkolóival beszélgetett.

A Honvéd-szurkolóknak tartott lelkesítő beszédet a Vasas focistája

fotó: http://origo.hu

A 11x-es magyar válogatott védő nem sokkal később reagált az esetre a Vasas hivatalos oldalának adott interjújában.

Szó sem volt arról, hogy bárkivel tiszteletlen szerettem volna lenni, főleg nem a Vasas-szurkolókkal. 13 évet töltöttem el a Honvédnál, ez a nevelőegyesületem, része a múltamnak, a kispesti drukkerek köszöntöttek, én pedig viszonoztam. A megjelent információkkal ellentétben nem ünnepeltem velük és nem is ünnepeltettem magam, arra kértek, hogy intézzek feléjük néhány szót, amit a pillanat hevében megtettem, utólag belátom, hogy nem kellett volna.  Hangsúlyozom, minden edzésen és minden mérkőzésen a Vasas sikeréért dolgozom, ahogyan eddig, úgy ezután is teljes erőmmel azon leszek, hogy hozzásegítsem a klubot a céljai eléréséhez. Még egyszer elnézést, ha valakit megbántottam a cselekedetemmel.

A két csapat még egyszer lép pályára a válogatott szünet előtt. A Vasas majd a Szombathelyi Haladás vendége lesz, míg a Honvéd hazai pályán fogadja az utolsó előtti helyen álló Ajkát.