Az utolsó percekben húzta be bajnokiját a Szeged, elképesztő idegenbeli sorozatban Stevanovicék: ÖSSZEFOGLALÓ

Ősszel egyedül az Aqvital FC Csákvár mondhatta el magáról, hogy legyőzte a Szegedet a bajnokságban, azonban a kék-feketék egyetlen idegenbeli meccsükön (még felkészülési és kupa-találkozón) sem szenvedtek még vereséget idén és ez a sorozat tovább folytatódott.

A meccs elején Haris és Borvető előtt adódtak kisebb helyzetek, majd egy távoli lövéssel a hazaiak is életjelet adtak magukról. Egy szabadrúgás után Borvető Áron terült el a tizenhatoson belül, ám a játékvezetői síp néma maradt, majd a 38. percben először talált kaput a Szeged. A második félidő sem hozott őrült iramot, majd a 72. percben egy kavarodás után Gajdos emelt fölé. Egy perccel később az addigi legnagyobb ziccer adódott, méghozzá a Csákvár előtt, Ominger lövését azonban védte Molnár-Farkas Tamás. A 89. percben Márkvárt saját térfélről felívelt labdáját Palincsár Martin vette át remekül és eltette a kapus mellett a labdát, ezzel 1-0-ra nyert a Szeged és továbbra is 4 pontra vannak a feljutást érő helytől.

A Szeged ezzel továbbra is veretlen 2023. április 26. óta idegenben (DVTK, 1-2), azóta 14 bajnoki, 1 kupameccs és 5 felkészülési meccset vívtak meg idegenben veretlenül. Minden meccset (hazaival együtt) figyelembe véve is csak háromszor kaptak ki a Csákvár, a Kecskemét és az Ajka ellen. A Szeged akkor nyújthatja egy teljes évnyire az idegenbeli veretlenségét, ha a Nyíregyháza és Budapest Honvéd és az ETO FC Győr ellen sem kap ki a következő 3 idegenbeli bajnokiján, úgyhogy fel van adva a lecke a Tisza-partiaknak.

Csákvár 0-1 Szeged (Palincsár 89′)

CSÁKVÁR: Zelizi –Szalai P., Babós L., Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D. (Papucsek, 90.), Szakály D. (Fejős, 55.) – Tamás N. (Jablonszkij, 75.), Simon A. (Nagy Z., 55.), Gazdag V. (Gregor, 90.). Vezetőedző: Tóth Balázs
SZEGED: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Haris, Magyar Zs. (Gajdos, a szünetben) – Palincsár (Nyári, 90+2.), Márkvárt, Zuigéber (Bíró B., 69.) – Borvető (Klausz, 77.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics