Az ETO sem hibázott vasárnap, a Soroksár bánta: VIDEÓ

Az ETO FC Győr a Soroksár SC-t fogadta az ETO Parkban. A győriek a második helyről várták a találkozót és hozták a kötelezőt.

A meccset a fekete mezes fővárosiak kezdték jobban, előbb Ruisznak kellett védenie egy fejest, majd a kapufa mentette meg a győrieket. Ezután Gálfi lövését ismét Ruisznak kellett hárítania, majd Lovrencsics lőtt kapásból fölé. Az első félidőben Kröhn emelése volt a legveszélyesebb hazai próbálkozás.

A második félidőben Korozmán adott feladatot Ruisznak, majd magára talált az ETO, Diarra lövése lepattant Chadirac Say kezéről, így jöhetett a büntető. Claudiu Bumba magabiztosan gólra váltotta a megítélt tizenegyest, ezzel az ETO jutott előnyhöz az 57. percben. A győrieknek megvoltak a lehetőségeik a második gólra, előbb Skvarka lövését védte Mergl, majd Kröhn ziccerét is hárította a soroksáriak kapusa, Bumba pedig mellé emelte a kipattanót. Varga Zétényben lehettek a soroksári remények a pontszerzést illetően, a szélső jobbról kétszer is védésre kényszerítette Ruisz Barnabást. A 90. percben eldöntötte a meccset az ETO, Diarra készítette le a labdát Skvarkának, aki remek lövéssel megduplázta a hazai előnyt. A végén Boschillia még kapufát lőtt, így 2-0-s győri sikerrel ért véget a találkozó.

A Vasas 3-2-re nyert Csákváron, így az ETO pontelőnyt nem szerzett, de továbbra is az angyalföldiek előtt áll.

ETO FC Győr 2-0 Soroksár SC (Bumba 57′, Skvarka 90′)

ETO: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor (Szujó, 59.), Vianna – Tóth R. – M. Diarra (Hamed, 90+2.), Bumba (Anton, 90+2.), Csontos (Boschilia, 87.), Skvarka – Kröhn (Huszár M., 87.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Soroksár: Mergl – Króner, Schadirac, Kékesi, Kaján – Tóth A., Németh E. – Gálfi (Varga Z., 68.), Köböl (Dragóner F., 68.), Korozmán (Borbély B., 81.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Nézőszám: 2078