Az ETO nyerte az NB2 csúcsrangadóját, így a saját kezében van a sorsa – ETO FC Győr – Vasas FC 3-2 (3-2)

ETO FC Győr – Vasas FC csúcsrangadót rendeztek meg az ETO Parkban hétfőn este a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB2 33. fordulójának zárómérkőzésén. A két feljutásra pályázó együttes közül az angyalföldiek álltak jobban a találkozó előtt, mivel egy ponttal megelőzték a győrieket, így egy esetleges pontszerzéssel bebiztosíthatták volna a feljutást Gera Zoltán tanítványai, míg a győriek szerették volna megelőzni a Vasast.

fotó: MLSZ

A találkozót óriási várakozás előzte meg, mivel mindkét oldalon az év meccsének volt titulálva ez az összecsapás. A helyszínen kb. hétezer szurkoló jelent meg, tehát hosszú-hosszú idő után újra futballünnep volt Győrben.

A csapatok gyakorlatilag azonnal egymásnak estek és már a 3. percben előnybe került a Vasas: egy felívelt labdát követően Radó Andráshoz került a labda, aki 13 méterről a kifutó Gyurákovics Erik fölött emelt a kapuba. Érdekesség, hogy a győriek kapusát a Kazincbarcika egyik támadója, Pethő Milán is átemelte a legutóbbi fordulóban. (0-1)

fotó: MLSZ

Nem sokáig örülhettek a fővárosiak, hiszen öt perccel később jött az egyenlítés: egy jobbról érkező szögletet követően az előrehúzódó Szépe János fejelt kapura, de a gólvonal előtt Claudiu Bumba belecsúsztatott a labdába, amely kikötött a hálóban. (1-1)

fotó: MLSZ

Újabb két perc telt el és megint csak az angyalföldiek vezettek: Radó adott be jobbról, majd a középen érkező Tóth Milán 10 méterről fejelt szép mozdulattal az ETO kapujába. A 22 éves támadónak ez volt a 17. gólja az idei szezonban. (1-2)

A gyors gólváltás után két győri kapufa következett, előbb Bumba trafálta telibe a felsőlécet 15 méterről, majd pár perccel később Skvarka lövése találta el az egyik kapufát.

A folytatásban sem lassítottak a felek, ráadásul három perccel Skvarka kapufája után megint csak egyenlített a Győr: egy felívelt labdát szelidített meg Nenad Lukic, akit három védő vett körbe, de a rutinos szerb támadó közöttük is megtartotta a labdát, majd szépen kilőtte a jobb alsót. (2-2)

Az újabb egyenlítést követően az ETO járt közelebb a vezetés megszerzéséhez, de előbb Diarra távoli bombája ment nem sokkal fölé, majd egy beadást követően Lukic tudott fejelni, ám végül Jova Levente kezében landolt a labda.

Már azt hittük, hogy döntetlennel vonulnak a csapatok a szünetre, ám akkor fordított az ETO: Diarra ment el a jobboldalon, majd középre adott a második hullámban érkező Bumbának, aki kapásból a kapuba lőtt. Jova hiába ért bele a lövésbe, végül csak beljebb segítette. A román támadónak ez volt a 17. gólja az idei szezonban, így továbbra is harcban van a gólkirályi címért. (3-2)

fotó: MLSZ

Bogár Gergő nem sokkal később véget vetett az első félidőnek, amely elképesztőre sikeredett, viszont az eredményjelző 3-2-őt mutatott az ETO-nak, így a félidőben a győri együttes volt feljutó helyen.

A második félidő Vasas lehetőséggel indult, előbb Hinora Kristóf tekert a kapu mellé, majd Berecz Zsombor remek kiugratását követően Radó került ziccerbe, ám ezúttal nem tudott túljárni Gyurákovics eszén, mivel a győriek kapusa ezúttal jól mozdult ki a kapujából és hárított.

Nem sokkal később egy sajnálatos sérülés történt Tóth Milánnal, aki Szépe Jánossal ütközött, majd hosszasan a térdét fájlalta. Most nem tudni, hogy elővigyázatosságból vagy a sérülés miatt, de lecserélte játékosát Gera Zoltán. Innen is jobbulást kívánunk a Vasas támadójának!

A 68. percben egy labdaszerzést követően Berecz indult meg szép cselekkel a kapu irányába, majd lövés helyett a passzt választotta, ám Radó a kapuval szemben, 15 méterről nagyon csúnyán fölé lőtt. Négy perccel később Bakti Balázs verte meg ellenfelét egy szép csellel a jobb szélen, majd középre adott Zimonyi Dávidnak, ám a lövését bravúrral tolta oldalra Gyurákovics.

A 82. percben kétgólosra növelhette volna az előnyét az ETO, ám Skvarka passza után a csereként beállt Kröhn középre lőtt, majd pár percre rá a szintén csereként beállt Farkas Balázs kínálta meg egy távoli lökettel Jova Leventét, de az angyalföldi kapusnak ez sem okozott komolyabb gondot.

Már a ráadásban jártunk, amikor nagyon nyomott a Vasas és kis híján sikerült egyenlítenie, ám Berecz megpattanó lövése éppen csak elment a jobb kapufa mellett. Egy perccel később Doktorics Áron adott középre, amelyet elsőre nem sikerült kapura tűzni a vendégeknek, de másodjára Baráth Botond lőtt, ám Gyurákovics a szezon egyik legnagyobb és legfontosabb védését mutatta be, mivel a léc alól szedte ki labdát, amely után szöglettel jöhettek a fővárosiak.

A lefújásig már nem történt semmi, így az ETO 3-2-re legyőzte hazai pályán a szintén feljutásra pályázó Vasast.

fotó: Kisalföld

Nem sokkal a lefújást követően több Vasas játékos, köztük a csereként beállt Holender Filip is megrohamozta a bírókat, ráadásul utóbbi eléggé erősen beszólt valamit Bogár Gergő játékvezetőnek, amiért azonnali piros lapot kapott a támadó, valamint az angyalföldi kispadról is kiállítottak egy személyt.


Merkantil Bank Liga NB2 33. forduló

ETO FC Győr - Vasas FC 3-2 (3-2)

Győr, ETO Park, 7470 néző

Vezette: Bogár Gergő (Tóth II. Vencel, Szert Balázs)

ETO: Gyurákovics – Vera (Kiss, 86.), Szépe, Boldor, Csontos – Bánáti (Vingler, 66.), Anton (Riquelme, 86.) – Diarra (Farkas B., 79.), Skvarka, Bumba – Lukic (Kröhn, 66.)

Vezetőedző: Borbély Balázs

Vasas: Jova – Otigba, Baráth, Pávkovics (Deutsch, 85.) – Bakti (Girsik, 85.), Berecz, Hidi M, Hinora (Holender, 61.), Doktorics – Radó, Tóth M. (Zimonyi, 55.)

Vezetőedző: Gera Zoltán

Gólszerzők: Bumba (8. perc és 45+1. perc), Lukic (23. perc) illetve Radó (3. perc), Tóth M. (10. perc)


A győriek ennek a győzelemnek köszönhetően megelőzték kettő ponttal a Vasast, így a saját kezükben van a sorsuk. Ha pontot szereznek Ajkán, akkor biztosan feljutnak az NB1-be, méghozzá kilenc évet követően. Az angyalföldi gárda hazai pályán győzelmi kényszerben lép pályára a Soroksár elleni fővárosi rangadón.