A román bajnoktól igazolt védőt az ETO

Fogynak a napok, lassan vége az átigazolási szezonnak. Néhány csapat még mindig aktív, és igyekszik új játékosokat szerződtetni. Az ETO nagyon megerősödött a nyáron, jelenleg is listavezető, és a feljutás fő esélyese. Ennek ellenére a zöld-fehérek minden pozícióban törekednek a versenyhelyzet kialakítására, ami még jobb teljesítményhez vezetheti a csapatot. A mai napon Csontos Dominik mellé érkezett még egy balbekk, egy újabb légiós, a portugál Fábio Vianna.

Kép: ETO FC

A 24 éves játékos karrierjét a Benfica csapatában kezdte, majd a Bragába szerződött. Itt játszott előbb az U23-as, majd a felnőtt tartalékcsapatban, amellyel a portugál harmadosztályban gyűjtött tapasztalatot. Pályafutásának következő állomása a szintén ibériai Coimbra csapata volt, amelynek színeiben a portugál második vonalban is játszott, összesen 44 meccsen. Miután a csapat kiesett a másodosztályból, Fábio Argyasra (Argeș) igazolt. Itt mutatkozott be a román élvonalban, és itt figyeltek fel rá. A Konstanca idén nyáron leigazolta, de szeptember 1-jén (valószínűleg csak 1 évre, kölcsönben) Győrbe teszi át a székhelyét.

Kép: https://fiafootball.com/

Fábio Vianna izgatott a szezont illetően:

Hálás vagyok mindenkinek, aki segített, hogy most itt lehetek, nagy öröm számomra, hogy csatlakozhattam a klubhoz. Az elsődleges célom, hogy nagy hasznára legyek a csapatnak, és segítsem elérni azokat a komoly célokat, amiket a vezetés kitűzött. Nagyon fontos, hogy meccsről meccsre haladjunk előre, és a végén együtt örülhessünk

mondta a portugál védő

Köteles László sportigazgató is méltatta Vianna-t:

„Ahogy már az elején elképzeltük, azt szeretnénk elérni, hogy minden poszton versenyhelyzet legyenKlasszikus balhátvédünk eddig csak egy volt Csontos Dominik, most Fábio Vanna személyében egy nagyon komoly konkurencia érkezett, aki elsőosztályú labdarúgó. Biztos vagyok benne, hogy ez mindkét játékos, és a csapat hasznára fog válni.