A Nyíregyháza döntetlennel zárta a törökországi edzőtábort

Az osztrák élvonalbeli SCR Altach ellen vívta utolsó felkészülési mérkőzését Törökországban a Merkantil Bank Liga NB2 listavezetője, a Nyíregyháza Spartacus FC, amely 1-1-es döntetlennel végződött.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Korán megszerezhette volna a vezetést a Nyíregyháza, amikor is az osztrákok kapusa telibe lőtte Myke Ramost, és a labda a támadóról a kapuba pattogott. Végül a játékvezető kezezés miatt nem adta meg a találatot. Az első igazán nagy lehetőség az osztrák első ligás csapat előtt adódott, de a léc alá tartó lövés után Dala kitolta a labdát, majd a másik oldalon Kovácsréti veszélyes beadásánál tisztáztak a védők. A 25. perc Myke indult Gengeliczki labdájára ígéretes helyzetben, de lest jelzett az asszisztens. Dala védett egy közeli lövésnél nagyot, míg a Szparinál Géresi előtt adódott lehetőség, de az első félidő nem hozott gólt.

Fordulás után egy Altach szabadrúgással indult a játékrész, de biztosan védett Dala, az 58. percben pedig Kovácsréti szabadrúgása után ment el centikkel el a labda a kapu mellett. Kiegyenlített volt a meccs, ráadásul a 60. percben szinte teljes sort cserélt Tímár Krisztián. A 63. percben nagyot védett egy közeli kapáslövénél a Szpari kapusa, majd 5 perccel később nagy meglepetésre büntetőt ítélt a játékvezető, egy szöglet után Alaxait látta szabálytalannak a játékvezető. A 11-esnél Fejér ugyan jó irányba vetődött, de nem tudott hárítani Ousmana Diawara lövésénél. 1-0 A 71. percben Szpari szöglet után Gengeliczki Gergővel szemben szabálytalankodtak, ez is büntető. Herjeczki Kristóf a megismételtetett 11-est belőtte, 1-1. A 85. percben Gresó kapáslövését hárította az Altach kapusa, így több gól nem esett.

Összességében a Nyíregyháza méltó ellenfele volt a magasabban jegyzett osztrák csapatnak, és néhol sikerült is meglepnie őket.

A Szpari veretlenül zárta a törökországi edzőtábort, hamarosan pedig visszatérnek Magyarországra, hogy itthon folytassák a téli felkészülést. A nyírségi klubra még egy edzőmérkőzés vár a héten, méghozzá az NB1-es Mezőkövesd ellen idegenben.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC


Felkészülési mérkőzés

Nyíregyháza Spartacus FC – SCR Altach 1-1 (0-0)

Nyíregyháza: Dala (Fejér 60.) – Baki, Alaxai (Rjasko 79.), Gengeliczki, Farkas(Gresó 60.), Toma(Sigér 60.), Kesztyűs(Vass 60.), Kovácsréti ( Nagy B. 60.), Nagy D.(Beke 60.), Myke (Herjeczki 60.), Géresi (Pataki 60.)

vezetőedző: Tímár Krisztián

Gólszerzők: Herjeczki (77. 11-esből) illetve Diawara (68. 11-esből)