A hajrában jöttek a gólok, döntetlent játszott a Haladás Soroksáron: ÖSSZEFOGLALÓ

A Szombathelyi Haladás volt a Soroksár SC vendége vasárnap a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában.

A Soroksár együttesébe visszatért a Honvéd elleni mérkőzést kihagyó Lovrencsics Balázs, aminek a későbbiekben meg is lett az eredménye. 2024-ben mindössze második idegenbeli találkozójára készült a Haladás, amely jó formája után legutóbb kikapott az ETO-tól.

kép: Szombathelyi Haladás

A 8. percben Zoran Beronja cselezgetett befelé, majd lövését védte Mergl, a túloldalon pedig Korozmán fölé fejelt egy beadást. Ezután ismét a Haladás támadott, Nyíri éles szögből tesztelte Merglt. A 39. percben ismét Nyíri volt a főszereplő, de kevéssel célt tévesztett. Az első félidő több szombathelyi lehetőséget hozott, de 0-0-al ért véget.

A második félidőt egy vendég szabadrúgás nyitotta, Nyíri lőtte rá, de Mergl fölé tudta ütni. A 68. percben a Soroksár két kulcsembere, Lovrencsics Balázs és Varga Zétény játszott össze, előbbi kapta vissza a labdát de elcsúszott a lövés pillanatában. Ezután jött a meccs legnagyobb helyzete: ezúttal is Nyíri Vince került ziccerbe, ám Mergl hatalmasat védett, majd Kelemen ollózó mozdulattal próbálta bevenni a soroksári kaput, de célt tévesztett. A Soroksár válaszként Gálfi révén szintén ziccerbe került, de blokkoltak a védők. A 78. percben Gálfi ment el a jobb oldalon, majd Lovrencsics fejére varázsolta a labdát, aki befejelte a Soroksár vezető találatát. Hajdú révén a Soroksár el is dönthette volna a meccset, ám jó volt a szombathelyi blokk. A 85. percben a csereként beálló Pintér Filip vett le egy labdát a tizenhatoson belül és előtte a hosszúba a Haladás egyenlítő gólját, így az őszi meccs után tavasszal is bevette a Soroksár kapuját. Ezzel döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Soroksár 1-1 Haladás (Lovrencsics 78′, ill.: Pintér 85′)

SOROKSÁR: Mergl – Kaján, Say (Króner, 74.), Kékesi, Vági – Katona M. (Németh E., a szünetben), Vass Á. (Dragóner F., 87.) – Varga Z. (Hajdú R., 74.), Köböl (Gálfi, 74.), Korozmán – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
HALADÁS: Pálfi – Ene, Jagodics M., Csonka B. (Bolla G., 48.), Beronja – Zvekanov (Szijjártó, 75.) – Nyíri V., Mohos (Pintér F., 83.), Jancsó A., Horváth R. – Kelemen M. Vezetőedző: Alekszandar Jovics

Nézőszám: 400