6-0-ra nyert a Vasas az ETO ellen, maradt a tabella élén a Nyíregyháza

Rangadónak indult, aztán kivégzés lett a vége a Vasas – ETO NB2-es mérkőzésnek, ahol az angyalföldiek megsemmisítő, 6-0-ás győzelmet arattak a rivális ellen a 16. forduló hétfő esti zárómérkőzésén, így faragtak a hátrányukból, és továbbra is harcban vannak a feljutásért. Hosszú idő után zárult egy forduló úgy, hogy nem az ETO áll a Merkantil Bank Liga élén, mivel jelenleg a Nyíregyháza vezeti a bajnokságot.

fotó: http://vasasfc.hu

Nagy volt az édeklődés a Vasas – ETO NB2-es mérkőzést megelőzően, hiszen a fordulót megelőzően a 2. és a 3. helyen állt a két csapat. A Győr egy esetleges győzelem esetén a tabella élére ugorhatott volna, míg fővárosi siker után maradt volna a második helyen, és ezáltal a Vasas faraghatott volna hátrányából.

Az első helyzet az ETO előtt adódott, amikor is Vera egy csel után a rövid felsőt vette célba jobb külsővel, de Jova Levente hárítani tudott. Gyakorlatilag ez volt a vendégek egyetlen kapuralövése az első félidőben.

A 7. percben a fővárosiak egyik védője, Pávkovics Bence futott fel, de lövés helyett a passzt választotta, így Berecz Zsombort hozta helyzetbe, akinek lövése nem sokkal mellé ment.

Többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, és eléggé kiegyenlítettnek tűnt a játék az első húsz percben. Mindkét csapat kivárásra játszott, és próbált helyzeteket kialakítani.

A 23. percben a Keresztes-Szépe ETO-védő kettős összehozott egy 11-est a Vasasnak, amikor is Tóth Milánt buktatták a 16-oson belül. A labda mögé Radó András állt oda, de Ruisz Barnabás érezte az irányt, és végül megfogta a büntetőt.

fotó: http://m4sport.hu

3 perccel később már ő is tehetetlen volt, amikor is Radó bal oldali szabadrúgásába az előrehúzódó Baráth Botond ért bele, és a labda kikötött a hosszú alsóban. 1-0

fotó: http://vasasfc.hu

A 28. percben kis híján Berecz Zsombor lőtte meg a forduló egyik legszebb gólját, miután jobbal közel 30 méterről a jobb alsót célozta meg, de a labda a kapufán csattant, majd két perccel később egy eladott labdára csapott le Novothny Soma, de lövését óriási bravúrral védte Ruisz.

A félidő végén egyenlített az ETO, miután Bumba beadását Skvarka lőtte a kapuba, de a játékvezető szerint a labda már kívülről kanyarodott vissza, így kirúgás következhetett.

Nem sokkal később egy hasonló eset történt a Győr kapuja előtt, amikor is Tóth Milán centerezett középre és Novothny Soma magabiztosan a kapuba lőtt. A visszajátszásokon látható volt, hogy a labda ebben az esetben is kint volt, de mivel a játékvezető nem ítélt semmit, így a Vasas megduplázta előnyét. 2-0

A második félidő elejét is megnyomta a fővárosi gárda, előbb Berecz lőtt a kapu mellé a 48. percben, majd az 51. percben Novothny érkezett egy újabb centerezésre, és magabiztosan lőtte be a labdát Ruisz kapujába. A gólpasszt ezúttal Radó András adta. A visszajátszásokon itt is látható volt, hogy Novothny a labda előtt volt, ami így lesnek minősült, de mivel a másodosztályban nincsen VAR, a bíró helyben hagyta a gólt. 3-0

fotó: http://nemzetisport.hu

Próbálkozott az ETO, de nem tudott mit kezdeni a kiválóan futballozó fővárosiakkal, akik nem szándékoztak megállni három gólnál.

A 72. percben Tóth Milán kapott remek kiugratást, egy kis szerencsével elvitte a labdát Ruisz kapus mellett, és az üres kapuba passzolta a játékszert. A fiatal támadónak ez volt a 8. gólja a bajnokságban. 4-0

fotó: http://vasasfc.hu

7 perccel később jött az újabb Vasas gól, amikor is Berecz Zsombor kényszerítőzött remekül Holenderrel, majd jobbal 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 5-0

fotó: http://vasasfc.hu

A kegyelemdöfést Holender adta meg a 90. percben, 25 méterről kínálta meg Ruisz Barnabás kapust, akinek a teste alatt becsúszott a labda. Totális kivégzés lett a vége. 6-0

fotó: http://vasasfc.hu

A találkozó végén önfeledten örülő fővárosi labdarúgókat lehetett látni, míg az ETO játékosok kimentek megköszönni a biztatást szurkolóiknak.


Értékelések

Desits Szilárd: ,,Ezen a mérkőzésen minden összeállt ahhoz, hogy így tudjunk játszani. Gratulálok a stábnak, gratulálok a csapatnak, nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Keményen beleálltunk a párharcokba és ezúttal minden működött. Ha a folytatásban is ez a mentalitás lesz ránk jellemező, akkor bárkit legyőzhetünk!”

Lipták Zoltán: ,,Az első perctől nem azt játszottuk, amit elterveztünk, kettőt nem tudtunk egymáshoz passzolni. A hat gól nagyon sok, kellett volna, hogy tartása legyen a csapatnak.”


Merkantil Bank Liga, 16. forduló:
Vasas FC – ETO FC Győr  6-0 
(2-0)
Bp, Illovszky Rudolf Stadion, 1395 néző. v.: Karakó
Gólszerzők: Baráth (26.), Novothny (45+2., 51.), Tóth (72.), Berecz (79.), Holender (90.)

Vasas: Jova – Bakti (Girsik, 88.), Baráth, Otigba, Pávkovics – Berecz, Hidi M., Urblík (Vida, 83.) – Radó (Kapornai, 88.), Novothny (Holender, 77.) Tóth M. (Zimonyi, 83) Vezetőedző: Desits Szilárd
ETO: Ruisz – Vera, Szépe, Keresztes (Csontos, 45.), Kovács M., Vianna (Diarra, 55.) – Anton, Vingler (Riquelme, 55.), Bumba (Tóth R. 83) Skvarka – Huszár (Csóka, 55.) Asszisztens edző: Lipták Zoltán

Az eredménynek köszönhetően a vasárnap 7-1-es sikert arató Nyíregyháza maradt a tabella élén 37 ponttal, megelőzve a 35 pontos ETO-t és a 31-31 egységgel rendelkező Vasas-Kozármisleny duót.

A tabella: