3 ponttal távozott Tiszakécskéről az ETO

Továbbra is mumusként tekinthet az ETO-ra a Tiszakécske, miután a mai napon újból kikaptak a győriektől, ezúttal 0:2 arányban. Ez a két csapat közös múltja alapján egyáltalán nem meglepő, hiszen az eddigi 7 mérkőzésből 6 alkalommal a Győr nyert a TLC ellen.

A mai mérkőzést az ETO kezdte jobban. A 10. percben Szendrei ment el a szélen, majd beadását az utolsó védő tudta kivágni Lacza elől. 10 perccel később Borsos gyönyörűen fordult a kapura, és ugyan lövését még Halasi kapus védte, de a kipattanót az előbb már említett Szendrei értékesítette üres kapura. 0-1! A 33. percben veszélyes helyről jöhetett szabadrúgással a Kécske, de Erdei fölé tekert. Az első félidőben ezt követően már nem történt semmilyen veszélyes akció.

A második félidő kiegyenlített volt, láttunk szép összjátékot, és sprinteket is, de az első komoly helyzetig a 60. percig kellett várni. A csereként beálló Babati kapott jó labdát Tubolytól, és a tizenhatoson belül egyértelmű szabálytalanságot követtek el ellene. A tizenegyest Csontos Dominik magabiztosan értékesítette. A Tiszakécske legnagyobb helyzetét a 64. percben jegyezhettük. Balázs adta be gyönyörűen, de Vachtler nem tudott jól beleérni, így üres kapura hibázott. Maradt a 0-2, és a mérkőzés hátralévő részében már nem született gól, így nem szakadt meg a Győr jó szériája a Kécske ellen, Klausz Lászlónak pedig nem sikerült a bravúr volt csapata ellen.

A mérkőzés jegyzőkönyve

Tiszakécskei LC – ETO FC Győr 0-2 (0-1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum 200 néző. V.: Nagy R. (Márkus, Nagy V.).

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Csáki, Máté Zs., Farkas N., Erdei, Biben, Szekér (Kiss N. 61′), Zamostny (Vólent 71′), Oláh (Major 81′), Vachtler (Gyurján 81′). Vezetőedző: Klausz László.

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Szujó, Csontos, Toma (Kiss M. 82′), Tuboly (Vingler 82′), Vitális, Szendrei (Papp 62′), Borsos (Priskin 62′), Lacza (Babati 56′). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Gólszerzők: Szendrei (20’), Csontos (60’, büntetőből).

Kép: ETO FC

Tímár Krisztián: – Nagyon fontos mérkőzés volt, örülök, hogy ezt a csapat is átérezte. Nagyon stabil teljesítményt nyújtottunk, több jó egyéni játékkal. Az egyik legfiatalabb csapat volt a mai, amivel idén felálltunk, 21 év alatt volt az átlagéletkorunk. Természetesen amiatt is nagyon boldog vagyok, hogy hátul nullára tudtuk hozni a meccset. Huszonöt kontrát vezettünk, azon mindenképp javítanunk kell, hogy ezeket nagyobb százalékban használjuk ki., de összességében magabiztos győzelem volt.