15 perc alatt lőtt hármat a Vasas emberelőnyben és második helyen fordul a következő meccsre

A 31. forduló zárómeccsén a Budapest Honvéd vendége volt a Vasas a Merkantil Bank Ligában. Kiváló hangulat, több mint 3000 néző, viszont egy végül egyoldalú meccs kerekedett ki a fővárosi rangadóból.

A meccs első nagy helyzete a Honvéd előtt adódott, a 8. percben Kundrák passzolt Lőrinczynek, aki mellé lőtt, majd Bobál maradt le egy jobb oldali beadásról. Dúzsnak szintén akadt dolga, Hidi M átlövését és Otigba fejesét is hárította a kispesti kapus, míg Kerezsi ziccerét Jova fogta.

A 28. percben Dúzs rövid labdáját Adorján nem tudta megcsípni, hátulról lerántotta ellenfelét, a játékvezető pedig kiállította. A Vasasnak sok idő nem kellett, Pávkovics beadását Tóth Milán lőtte kapásból a kapuba. A Honvéd hamar válaszolhatott volna, de Kerezsi mellé lőtt. A Vasas a félidő utolsó 5 percében lezárta a meccset: Doktorics lőtt nagy gólt 14 méterről, majd a félidő végén hiába védte Bakti lövését Dúzs, a kipattanót Tóth Milán vágta a kapuba, 0-3.

A második félidő Keresztes lövésével indult, majd Bobált is kiállította a játékvezető. A kettős emberelőny után dominált a Vasas, két nagyobb ziccert védett Tóth Milán és Holender Filip lehetőségénél Dúzs, de ezen kívül komoly helyzet már nem alakult ki.

Összefoglaló itt

A Vasas akárcsak ősszel, most is 3-0-ra nyert a Honvéd ellen és továbbra is a második helyen áll az NBII-ben.

kép: NSO

Budapest Honvéd 0-3 Vasas FC (Tóth 32', 45+1', Doktorics 42')

BP. HONVÉD: Dúzs – Kovács N. (Eördögh, 75.), Pekár I., Szabó A., Kulbacsuk – Keresztes N. (Bocskay, 75.), Adorján, Lőrinczy (Nyitrai B., 57.) – Kerezsi (Simon B., 87.), Bobál G., Kundrák N. (Krajcsovics, 57.). Vezetőedző: Csertői Aurél
VASAS: Jova – Pávkovics, Baráth, Otigba – Bakti (Girsik A., 82.), Hidi M. S., Berecz Zs., Urblík J. (Hinora, 63.), Doktorics (Bukta, 75.) – Radó (Holender, 63.), Tóth M. (Zimonyi, 75.).

Nézőszám: 3309