1-1-es döntetlen született a dél-alföldi derbin

A bajnokság 26. fordulójában, a szegediek Békéscsabára látogattak. A két csapat komoly rivalizálása már a múlt században kialakult, és még napjainkban is izgalmas mérkőzéseket játszanak egymással a felek. Így történt ez a mai meccsen is, ahol bár sokáig vezettek a lilák, végül Temesvári Attila fejesével kiegyenlített a Szeged, és pontosztozkodás történt.

Kép: Für Henrik/Békéscsaba 1912 Előre

A brusztos meccs első félidejében főként a küzdelem dominált, de azért akadtak kisebb helyzetek mindkét oldalon. A 45. percben sikerült megszereznie a vezetést a Békéscsabának, Horváth Péter egy csel után védhetetlenül zúdította a hálóba a játékszert.

A második játékrészben talán a cserék hatására kezdeményezőbbé váltak a vendégek. Nem sokkal a szünet után Haruna egy kényszerítős figurát követően majdnem gólt szerzett, de a visszalépő Horváth még menteni tudott a gólvonalról. A mérkőzés 81. percében aztán egyenlíteni tudott a Szeged, Temesvári bólintott a hálóba. 1-1!
Ugyan gól már nem született pattanásig feszültek az idegek a végén. Kakaskodás robbant ki a pályán, a szurkolók pedig elkezdték dobálni a szegedi stábot. A csapatmenedzsert még ki is állították, amiért ezt szóvá tette a játékvezetőnél, persze nem biztos, hogy kulturáltan.

Merkantil Bank Liga, 26. forduló

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–SZEGED-CSANÁD GA 1–1 (1–0)

Békéscsaba, 1320 néző. Vezette: Katona Balázs (Sinkovicz Dániel, Nagy Viktor)

BÉKÉSCSABA: Póser – Puskás G. (Hodonicki, 73.), Albert I., Szabó Cs., Mikló – Hamed (Váradi, 73.), Kitl M., Futó (Fazekas L., 59.), Horváth P. – Lukács R. (Máris, 73.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs Gábor

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA: Takács J. – Könczey (Kővári, 71.), Temesvári, Szilágyi Z., Tóth B. – Papp Á., Szatmári L. – Prosser, Gajdos, Kundrák (Haruna, a szünetben) – Géresi (Bíró B., 21.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Gólszerzők: Horváth P. (45.) , ill. Temesvári (81.).

Kép: Szeged-Csanád GA
Videó: Békéscsaba 1912 Előre