Vereséggel zárta a spanyolországi edzőtábort a Ferencváros

A mai nap második felkészülési mérkőzését játszotta az NB1-ben szereplő Ferencváros együttese, miután kora délután vereséget szenvedett az ukrán élvonalbeli bajnokságot vezető Krivbassz ellen. Ezúttal a cseh első osztályban szereplő Viktoria Plzen volt az ellenfél, akik szintén jobbnak bizonyultak a fővárosi zöld-fehéreknél, hiszen hátrányból fordítva 3-1-es győzelmet arattak.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A 7. percben Zachariassen indult meg a jobb oldalon, majd passzolt a középen érkező Marqiunhosnak, akinek a lövésébe belelépett a csehek egyik játékosa, Ibrahim Traoré, de mindezt rosszul tette, hiszen a labda a kapuban kötött ki (1-0). A 13. percben ismételten Zachariassen lépett ki, egy az egyben támadta a kapust, de nem tudott élni a lehetőséggel. A 26. percben Zachariassen szerencsétlenül ütközött a Plzen kapusával, végül a norvég szélső nem tudta folytatni a játékot, Sevikyan érkezett a helyére. Tíz perccel később két beadással próbálkozott a Viktoria Plzen, de nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani a Fradi kapuja előtt. Három perccel a rendes játékidő vége előtt Loncar tüzelt a tizenhatoson kívülről, de védett a csehek kapusa.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A csehek kezdték dinamikusabban a második félidőt, az 51. percben Dibusz bravúrral tolta szögletre a léc alá tartó fejest, szöglet következett. A sarokrúgás után Chory emelkedett a legmagasabbra, de csúsztatása elkerülte kaput. A 70. percben Chory tolta el Dibusz mellett a labdát, majd könnyedén a kapuba passzolt (1-1). Két perccel később Loncar a tizenhatos előteréből lőtt kapura egy felpattanó labdát, de beleértek a cseh védők, szöglettel folytatódott a játék. A 74. percben jött az újabb Plzen-gól, ezúttal Sulc volt eredményes (1-2). A 90. percben Varga Zétény próbálkozott, de könnyedén védett a kapus. A védés után ellentámadást indított a Plzen, egy beadás után Kalvach lőtte a harmadikat (1-3).

A Fradi tehát vereséggel zárta a spanyolországi edzőtábort, viszont ami jó hír lehet a csapat drukkereinek, hogy Zachariassennek nem lett komolyabb baja, valamint Varga Barnabás is közel van a visszatéréshez. A csapat a mai nap folyamán utazik haza Budapestre, és innentől kezdve a Népligetben készülnek a Kisvárda elleni tavaszi bajnoki rajtra.

fotó: Ferencvárosi Torna Club


Felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Viktoria Plzen 1-3 (1-0)

FTC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Aaneba, Ramírez – Loncar, Maiga (Tóth A., a szünetben), Abu Fani (Sigér, 87.) – Marquinhos, Pesic (Varga Z., 84.), Zachariassen (Sevikyan, 30.)
Vezetőedző: Dejan Stankovic

Gólok: Ibrahim Traoré (7. – öngól), illetve Chory (70.), Sulc (74.), Kalvach (90.)