Varga Barnabás ügynöke elárulta, hogy van érdeklődés az ügyfele iránt

Varga Barnabás az elmúlt években robbant be igazán a magyar futballba. A szombathelyi nevelésű játékos karrierje egy részét Ausztriában töltötte, majd Gyirmót játékosaként három szezon alatt 26 gólt szerzett, valamint kiosztott 8 gólpasszt is, és erre teljesítményre felfigyelt a Paks, akik szerződtették a támadót. A tolnaiaknál egy szezon alatt 29 alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuit, az NB1-ben gólkirály lett, így tavaly nyáron leigazolta őt a Ferencváros együttese, valamint bekerült a magyar válogatottba is.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A 29 éves támadó hamar alapembere lett a fővárosi zöld-fehéreknek, és azonnal elkezdte termelni a gólokat. Az idei szezonban – minden sorozatot egybevetve – 28 gól és 11 gólpassz áll a neve mellett, ráaádásul a magyar bajnokság mellett a nemzetközi kupaporondon is megmutatta magát, valamint a válogatottban is termelte a gólokat. A tavalyi magyar gólkirály jelenleg is jó úton halad, hogy újabb egyéni címet tudjon szerezni, hiszen a bajnokság góllövőlistáját 19 találattal vezeti, megelőzve a Zalaegerszeg 15 gólos horvát támadóját, Antonio Mancét.

A télen már lehetett arról hallani, hogy külföldi csapatok érdeklődnek Varga Barnabás iránt, viszont semmilyen konkrétumról nem tudtuk. A csakfoci.hu az üggyel kapcsolatban megkereste a játékos ügynökét, a Center Sport menedzserirodát képviselő Paunoch Pétert, hogy milyen esély van arra, hogy a játékos nyáron klubot vált.

fotó MTI

,,Tavaly alaposan megfontoltuk a csapatváltást, lett volna lehetősége külföldre is mennie, de a Fradit választotta és ezt azért evidenciában tartjuk. Azaz innen csak akkor érdemes eligazolnia, ha tényleg minden szempontból jobb ajánlatot kap, igaz ez szakmailag és anyagilag egyaránt. - nyilatkozta a játékos ügynöke. Van érte most is érdeklődés, de jelenleg arra látok nagyobb esélyt, hogy marad a Fradiban. Jól érzi magát a klubnál, népszerű, játszik a válogatottban, minden kerek körülötte, és ennek is köszönhető a jó formája.”

Varga Barnabás a Ferencvárossal nem olyan régen megszerezte a klub történetének 35. bajnoki címét, így jövőre megint csak indulhatnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A zöld-fehérek sorozatban hatodszor végeztek az élen az élvonalban, ami rekordnak számít a Fradi történetében.