Újra nyert a Kecskemét, így most már kijelenthető, hogy kikecmergett a gödörből

A Kecskemét hátrányból fordítva 2-1-re győzött a sereghajtó Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

A szerdán kinevezett vezetőedző, Feczkó Tamás így vereséggel mutatkozott be a piros-fehérek kispadján, míg a lila-fehérek – öt kudarcot követően – először nyertek idegenben az idény során.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Kisvárda Master Good – Kecskeméti TE 1-2 (1-1)
Kisvárda, v.: Berke
    
Kisvárda Master Good: Kovács M. – Stefan (Camaj, 68.), Jovicic, Széles, Alic (Körmendi, 89.) – Melnyik, Ötvös – Cipetic, Balogh N. (Makowski, 68.), Nikolov (Lucas, 81.) – Ilievski (Vida, 81.)

Kecskeméti TE: Varga B. – Szabó A. (Májer, a szünetben), Belényesi, Szalai G. – Szűcs K., Vágó, Szuhodovszki (Szendrei, 79.), Zsótér (Meszhi, 54.), Leoni – Horváth K., Tóth B. (Pálinkás, 63.)

Gólszerzők: Ilievski (8.), illetve Horváth K. (45+3., 11-esből), Vágó (67.)
Sárga lap: Nikolov (45+4.), illetve Leoni (23.), Horváth K. (45+4.), Vágó (77.), Májer (88.), Szűcs K. (91.)

A mérkőzés elején a Kecskemét irányította a játékot, mégis a Kisvárda szerzett vezetést, amely első olyan támadásából eredményes volt, amikor eljutott az ellenfél kapujáig. A gól után is többet volt a labda a lila-fehér együttesnél, amely ugyanakkor teljesen veszélytelen volt a kapura. A kisvárdai kapusnak először a 41. percben kellett védenie, amikor egy  szöglet után Zsótér próbálkozott éles szögből. A szünet előtt váratlanul büntetőhöz jutott az előző kiírás ezüstérmese, amely így egyenlíteni tudott.
A második félidőt jobban kezdte a hazai csapat,és  sokszor próbálkozott lövéssel. A vendégek elképzelés és lendület nélküli támadásai semmiféle veszélyt nem jelentettek a kisvárdai kapura, a játékrész derekán mégis a Kecskemét rúgott újabb gólt egy szögletet követően. Hátrányban nem tudott újítani a sereghajtó, egyetlen helyzete volt ahhoz, hogy pontot mentsen, de Cipetic kísérletét Varga védte, így a Kisvárda sorozatban harmadszor hagyta el vesztesen a pályát.

Feczkó Tamás, a Kisvárda vezetőedzője: – Gyors góllal kezdtük a mérkőzést, utána túlzottan is arra rendezkedtünk be, hogy megtartsuk az előnyt. Az első félidőben többet kellett volna kezdeményeznünk, illetve birtokolni a labdát az ellenfél térfelén, a gól után lehetőségünk nem is volt, igaz, a vendégeknek sem. Bosszantó, hogy a szünetre nem tudtunk előnnyel bemenni. Ez döntő momentum volt, illetve az is, hogy a második félidőben a Kecskemét szerzett gólt.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A mérkőzés előtt nehéz dolgunk volt, mert új edző vette át a Kisvárdát, így nehéz elemezni. Új elképzelések jöhetnek ilyenkor, meg is leptek kicsit minket a három védős felállással, hiszen mindenre nem lehet felkészülni. Jól kezdtünk, de mégis korán gólt kaptunk, elcsúszott a védekezésünk egy olyan szituációban, amit már elvétettünk párszor idegenben a szezon során sajnos. Utána átvettük az irányítást, rengeteg pontrúgást harcoltunk ki, majd a félidő végén egy jogosan megítélt büntetőből egyenlítettünk. Ez lélektani szempontból jókor jött. A második félidőben küzdelmes és harcos meccset vívtunk, nem is játszottunk igazán jól, illetve a Kisvárda is jól futballozott. A védekezésünk viszont stabil volt, egy pontrúgás után pedig megszereztük – mint később kiderült – a győztes gólt is. Nagy nyomást helyezett ezután ránk a Kisvárda, és az átmeneteink nem jól működtek, noha több sanszunk is lehetett volna ezekből, ugyanakkor sokat tettün kazért, hogy nyerjünk. Nem voltunk a legjobb szériában pár hete, de úgy tűnik, kikecmeregtünk ebből a helyzetből, ez is azt mutatja, hogy ebben a bajnokságban sose szabad feladni. Megvan az első idegenbeli sikerünk, 19 pontunk van, nagyon meg vagyok így elégedve a válogatott szünet előtt. Bízom benne, hogy ezt folytatni tudjuk majd utána is, a Kisvárdának pedig sok sikert kívánok!

Forrás: http://www.mti.hu https://www.kecskemetite.hu/ https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos