Újpest: A tradicionális címer jelképezi ismét a klubot! Közlemény

„Ismét véget ért egy szezon, voltunk lent és fent. Köszönettel tartozunk Nektek, hiszen a 12. játékostól zengett a stadion és ez hatalmas motivációt adott a csapatnak, amivel így az ötödik helyen végeztünk. A klub körüli bizonytalanság, a tulajdonosváltás és az ezzel kapcsolatos kommunikációs stop is megnehezítette a szurkolói létet, de a mérkőzések alatt ezt félretettétek, és a csapat buzdítására koncentráltatok. A július 1-i közleményben a tulajdonosváltás kérdésére is pont került, a címer kérdése viszont továbbra is kardinális probléma maradt.

Az egész történet számotokra 2017-ben kezdődött, amikor a klub címerváltásra kényszerült, de valójában sokkal korábbra datálódik az anyaegyesület és a klub közötti ellentét. Ennek okairól csak röviden tulajdonosunk videóüzenetében mesélt Nektek még 2020. májusában, kiemelve azt, hogy nem a legszerencsésebb döntés volt a címert megváltoztatni, és ezért elnézést is kért. Viszont elhangzott az is, hogy készen áll azt a címert használni, amely a klub erejét, múltját, tradícióját és sikereit jelképezi. Az első lépést 2020. június 4-én meg is tette, a tradicionális címer visszakerült a mezre, mely akár a megoldás is lehetett volna az egységes Újpestre. Hiszen a cél végig az volt, hogy egy címer alatt sportoljon és szurkoljon minden felnőtt és gyerek, egyesüljön újra az Újpest Család. Azért ez alatt a címer alatt, mert ez jelképezi az egységes Újpestet, ez alatt értünk el hatalmas sikereket. És azért is, bár ismét az UTE rendelkezhet majd a címer használatáról, vagy akár az elvételéről is, ezzel a lépéssel remélhetőleg elindul egy folyamat, amelyet minden újpesti sportágazat követni fog és talán egyszer az anyaegyesület is elismeri, az egyesítésre van szükség, nem az ellenségeskedésre és a széthúzásra.

 „Azt tartottam fairnek, ha a címerváltás döntésének jogát átadom az új tulajdonosi körnek. Sajnos ez az ismert okok miatt nem történt meg. Én viszont ígéretet tettem a szurkolók felé, és tartom a szavam. A mai nappal a tradicionális címer jelképezi ismét a klubot. Az a címer, amely a rendszerváltástól az egységes újpesti sportot képviseli, legyen szó judoról, jégkorongról vagy akár futballról és ezek utánpótlásairól.” – nyilatkozta Roderick Duchatelet.

A tradicionális címer legyen egy új kezdet, az új alapok jelképe, mely egyben a régi értékek tiszteletét, az egységet és az összetartozást is képviseli.

A harc a pályára való, Újpest legyen újra egységes!”

Forrás: https://ujpestfc.hu/