Tulajdonosváltás Újpesten? – magyar cég kezébe kerülhet a lila-fehér klub

Napok óta téma a magyar sportsajtóban, hogy az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Újpest FC-nél tulajdonosváltás van készülőben. A IV. kerületi lila-fehér klubot birtokló belga Roderick Duchatelet 13 év után úgy döntött, hogy most eladja az Újpestet. A hírek szerint egy hazai nagyvállalathoz köthető érdekeltségi kör kezébe kerülnek majd a fővárosiak.

fotó: Újpest FC

A csakfoci.hu információi szerint az 52 éves belga tulajdonos nem olyan régen Újpesten járt, és beszédet tartott az öltözőben a játékosoknak, hogy eladja a klubot, és 24 órán belül sor kerül az aláírásra. A tulajdonos szavaiból az is kiderült, hogy az adás-vétel fél év alatt zajlik majd le, azaz Duchatelet nyárig marad a klubnál, és addig ő hoz döntéseket.

fotó: Nemzeti Sport

Roderick Duchatelet 2011 óta birtokolja az Újpest FC tulajdonjogainak közel 100 százalékát, korábban azt ígérte, hogy felvirágoztatja majd a klubot, és a fővárosi lila-fehérek újra meghatározó tényezők lehetnek majd Európában. Jelen állás szerint viszont egyik sem valósult meg, hiszen a bajnokságban jelenleg az alsóházhoz tartoznak, míg nemzetközi kupamérkőzést utoljára 2021 augusztusában játszott az Újpest, akkor a svájci Basel nagyon simán kiejtette az Európa Konferencia-Liga selejtezőjének 3. fordulójából.

6-1-es összesítéssel mentek tovább a svájciak / fotó: MTI

A Duchatelet-érában az Újpest három alkalommal nyert Magyar Kupát (2014, 2018, 2021), valamint a bajnokságban csak egyszer, még a 2017/2018-as szezonban végzett a 3. helyen.

fotó: MTI

Korábban többször is lehetett hallani arról, hogy a belga tulajdonos eladja az Újpestet, de akkor senki nem adta meg neki az általa kért összeget, de most nagy esély mutatkozik arra, hogy ez az adás-vétel megtörténjen.

Mint ismert, az OTP Bank Liga 18. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén az MTK sima, 3-0-ás győzelmet aratott a lila-fehér csapat fölött, és a feldühödött szurkolók már a mérkőzés közben is Duchatelet és Vignjevic távozását követelték. A találkozót követően egy 100-150 főből álló szurkolói csoport jelent meg a klub székházánál, ahol folytatták a tüntetést a csapat gyengébb szereplése miatt, és tovább követelték a két személy távozását a klubtól.

fotó: MTK Budapest

Úgy tudni, hogy a ma esti, Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen még biztosan Nebojsa Vignjevic irányítja az Újpestet, de az még a jövő zenéje, hogy ki lesz a csapat új vezetőedzője, hiszen maga a szerb szakember tett ígéretet a szurkolóknak, hogy rövidesen lemond a posztjáról.

fotó: M4 Sport