Túl az első mérkőzésén a Ferencváros

Mezőkövesden lépett pályára a Ferencváros csapata az edzőtáborban. A két csapat bajnokin egy 0-0-s döntetlent hozott össze a Groupama Arénában és Mezőkövesden 2-0-ra nyert a Ferencváros.

A 2×35 perces mérkőzésen az első félidőben eldőlt a találkozó végkimenetele, a kölcsönből visszatértő Stjepan Loncar góljával nyert a címvédő. A kezdőben a fiatal Szabó Szilárd és az új igazolás, Habib Maiga is ott volt. A második félidőben Kenan Kodro is debütált és a több csapattal szóbahozott Baráth Péter szintén pályára lépett.

Hiányzók: A keretből mellőzött Tokmac, Esiti és Owusu értelemszerűen nem lépett pályára és hiányzott Ben Romadhane is, aki az Afrika Kupára utazott el. Rajtuk kívül sérülése miatt Samy Mmaee és Adama Traoré is kihagyta ezt a találkozót, ahogyan Dibusz Dénes és Varga Barnabás sem lépett pályára. Szintén nem játszott Pászka, Abena, Sigér és Marquinhos sem ezen a találkozón, a fiatalok közül pedig Dhonata, Tóth Alex, Varga Zétény és Radnóti Dániel sem tudott bemutatkozni.

A Ferencváros összeállítása az első félidőben:

Varga Á.-Botka-Aaneba-Cissé-Civic Maiga-Loncar-Katona B. Szabó Sz.-Pesic-Kehinde

A második félidő összeállítása:

Szécsi-Makreckis-Wingo-Baráth-Ramírez Abu Fani-Besic-Gojak Kharaisvili-Kodro-Lisztes

A Mezőkövesd összeállítása:

Piscitelli-Kállai-Pillár-Beriashvili-Vajda-Gomis-Cseke-Cseri-Babunski-Drazic-Molnár

A mérkőzés szöveges összefoglalója a Ferencvárosi TC beszámolója alapján:

Az első percek gyors labdajáratásokkal indultak, mindkét csapat több passzból próbált lehetőségeket kialakítani. A 7. percben Botka tisztázott egy beívelt szabadrúgás után. Négy perccel később Cseri tört a kapunkra, de Varga Ádám védett. Ezután Maiga lőtt távolról fölé, majd Babunski próbálkozását fogta kapusunk. A 17. percben a kölcsönből visszatért Loncar tüzelt távolról, de Piscitelli fogta a labdát. Nem sokkal később U19-es és NB III-as csapatunk játékosa, Szabó Szilárd továbbított Pesics felé, ellenfelünk kapusának szögletre kellett mentenie a pöccintés után. Támadás jött a másik oldalon, Cseke kapáslövése nem talált kaput. Loncar is újabb lövéssel vetette észre magát, a labda csapódott lefelé, de fölé ment. A 24. percben Civic szöglete után Szabó lövése levágódott, majd Kehinde beadása után Loncar fejesével megszereztük a vezetést (0-1). Az első játékrész vége előtt öt perccel Vajda kísérlete után Varga védett vetődve. Majd Szabó hozta volna helyzetbe Kehindét, de nem sikerült befejezni az akciót. A 35. percben Pesics lőtt éles szögből, a hazaiak olasz kapusa szögletre hárított.

A második játékrészre teljes sorcserét eszközöltünk. A kapuban Szécsi folytatta, a védelemben Makreckis, Wingo, Baráth és Ramírez játszott, a középpályán Abu Fani, Besic és Gojak, míg a támadósorban a szintén kölcsönből visszatért Kharaishvili, új igazolásunk, Kenan Kodro, valamint Lisztes lépett pályára. A félidő elején Szécsinek rögtön egy nagy védéssel kellett játékba avatkoznia. A 48. percben Kodro fejese után védett Piscitelli. A mérkőzés többi részében a mezőnyben folyt a játék, csak kisebb helyzetek alakultak ki mindkét oldalon, így együttesünk megnyerte a találkozót.

Mezőkövesd 0-1 Ferencváros (Loncar)

A Ferencváros hétfőn utazik a spanyolországi edzőtáborba.

kép: Ferencvárosi TC