Tovább nőtt a Ferencváros előnye a tabellán – Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

Szerdán pótolták az OTP Bank Liga NB1 21. fordulójából elhalasztott mérkőzést, amelyen a Ferencváros és a Diósgyőr csapott össze egymással. A találkozót eredetileg február 10-én játszották volna le a felek, ám a fővárosi zöld-fehérek az Olympiakosz Pireusz elleni EKL-rájátszás miatt halasztást kértek, amelyet végül a miskolci klub és az MLSZ is elfogadott. A két csapat nem olyan régen találkozott egymással a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében, amelyet a fővárosiak nyertek 2-0-ra.

fotó: Nemzeti Sport

Valósággal villámrajtot vett a Ferencváros, hiszen már az 1. percben sikerült vezetést szerezniük a fővárosi zöld-fehéreknek: Bokros Szilárd röviden tette haza a labdát, amelyre Varga Barnabás csapott le, elvitte az NB1-be 2020 után visszatérő Branislav Danilovic mellett és a hálóba gurított. A 29 éves támadónak ez volt a 19. bajnoki gólja az idei szezonban. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

A folytatásban is inkább a Fradi akarata érvényesült, többször sikerült Marquinhosnak megvernie egy az egyben Bényei Ágostont, ám a DVTK védelme jól állta a sarat.

A 22. percben megduplázta előnyét Dejan Stankovic együttese: az NB1-ben először kezdő Edgar Sevikyan jobbról jött befelé, majd egy csel után éles szögből ballal óriási gólt lőtt a hosszú felsőbe. A télen igazolt 22 éves örmény válogatott szélsőnek ez volt az első gólja a Ferencvárosban. (2-0)

fotó: Nemzeti Sport

A 32. percben Marquinhos passzolt a bal szélen remekül érkező Eldar Civichez, aki középre ívelt, ám Varga Barnabás fölé fejelt nem sokkal. A félidő végén még Loncar előtt adódott egy lehetőség, ám azt Danilovic bravúrral szögletre tolta, így 2-0-ás ferencvárosi vezetéssel vonulhattak a csapatok pihenőre.

A második félidőt már bátrabban kezdte a DVTK, amelynek meglett az eredménye: az 57. percben a hazai védők nem értették meg egymást, és ezt használta ki Pozeg Vancas, aki Dibusz mellett eltolva az üres kapuba passzolt. A 30 éves szlovén játékosnak ez volt a 7. gólja a bajnokságban. (2-1)

10 perccel később egyenlíthetett volna a miskolci együttes, egy kontra végén Acolatse passzolt a lendületből érkező Klimovichnak, aki a felsőlécet találta telibe. 2 perccel később a túloldalon is adódott egy nagy lehetőség, Marquinhos jobb oldali beadására Sevikyan érkezett, aki kapura tette a labdát, ám Danilovic lábbal hárította a kísérletet. Ezek után egy szögletet követően Abena közeli lövését fogta meg a vendégek kapusa.

A hátralévő időben még Jurek Gábor révén egyenlíthetett volna Vladimir Radenkovic együttese, de az kimaradt, így végül a Ferencváros 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt a 21. fordulóból elhalasztott bajnokin, és ennek köszönhetően egy újabb lépést tettek a zöld-fehérek a 35. bajnoki címük felé.


OTP Bank Liga NB1, 21. forduló (elhalasztott mérkőzés)

Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

Budapest, Groupama Aréna, 9473 néző

Vezette: Berke Balázs (Kóbor Péter, Vígh-Tarsonyi Gergő)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 64.) – Maiga, Loncar (Ben Romdhane, 64.) – Sevikyan (Zachariassen, 73.), Abu Fani, Marquinhos (Makreckis, 83.) – Varga B. (Kodro, 64.)

Vezetőedző: Dejan Stankovic

DVTK: Danilovic – Bényei (Klimovich, 46.), Szatmári, Chorbadzhiskiy, Bokros, Stephen – Holdampf, Vallejo, Pozeg Vancas (Pernambuco, 73.) – Edomwonyi (Szabó L., 73.), Acolatse (Jurek, 81.)

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Gólszerzők: Varga B. (1. perc), Sevikyan (22. perc) illetve Pozeg Vancas (57. perc)


A Ferencváros a győzelmének köszönhetően 11 pontosra növelte az előnyét a 2. helyen lévő Pakssal szemben, így akár már a 29. fordulóban megszerezhetik az újabb magyar bajnoki címüket a zöld-fehérek, míg a Diósgyőr maradt a 7. helyen, de lemaradásuk csak 4 pont a 4. helyen tanyázó Puskás Akadémia mögött.