Tokmacért bejelentkeztek Svédországból – sajtóhír

A svéd TuttoSvenskan arról számolt be, hogy a helyi élvonalban szereplő Djurgarden IF együttese szeretné leigazolni az NB1-ben éllovas Ferencváros 30 éves norvég támadóját, Tokmac Nguent. A portál kiemeli, hogy egyelőre még nem történt meg az aláírás, de a 12x-es svéd bajnokcsapat közel áll ahhoz, hogy megszerezze a norvég játékost az ottani átigazolási időszak lezárulta, azaz március 28. előtt.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A zöld-fehér klub ügyeiben általában jól értesült Üllői 129, valamint a Csakfoci.hu is úgy értesült, hogy egyelőre nem érkezett megkeresés a Ferencvároshoz a játékossal kapcsolatban. Tokmacnak egyébként jó emlékei vannak a Djurgardennel szemben, hiszen a norvég támadó 2020/2021-es szezon BL-selejtezőjének első fordulójában két gólt szerzett a Fradi játékosaként a svédek ellen, amely megalapozta a zöld-fehér csapat BL-csoportkörbe való bejutását.

Mint ismert, január elején a Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás arról adott tájékoztatást, hogy Anderson Esiti és Owusu Kwabena mellett Tokmac Nguen játékára sem számítanak a jövőben és a távozásukról folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Tokmac iránt a hírek szerint érdeklődött a török Besiktas és a Samsunspor, valamint a norvég Stromsgodset is, de végül egyikből sem lett semmi komoly.

Az 1x-es norvég válogatott támadó még 2019 telén érkezett a Ferencvároshoz, ahol 193 tétmérkőzésen lépett pályára, és ezeken a találkozókon 47 gólt és 33 gólpasszt jegyzett. A csapattal 5x lett magyar bajnok, 1x lett Magyar Kupa-győztes, valamint 3x szerepelt az Európa-Liga és 1x a Bajnokok-Ligája csoportkörében is.

fotó: 24.hu

A svéd élvonalbeli bajnokságot tavaszi-őszi rendszerben bonyolítják le, és a legutóbbi évben a Djurgarden a 4. helyen végzett, amellyel kiszorult a Konferencia-Liga selejtezős helyekről, de a Svéd Kupa elhódításával még lehet esélyük arra, hogy nyáron kilépjenek Európába.