Szoboszlai Zsolt: ,,Nem lepne meg, ha a DVSC továbbjutna az osztrák Fradi ellen”

A DVSC 11-es párbaj után búcsúztatta el az örmény Alashkertet a Konferencia-Liga selejtező második fordulójának visszavágója után és továbbjutott a sorozat következő körébe. A harmadik körben igazi erőpróba vár Srdan Blagojevic együttesére, hiszen a 32x-es osztrák bajnok Rapid Wien lesz az ellenfél.

A párharccal kapcsolatban Szoboszlai Zsolt, a Főnix Gold FC alapítója, edzője és Szoboszlai Dominik édesapja nyilatkozott. A 48 éves szakember szerint, a párharc egyértelmű esélyese a Rapid, de látja a fejlődést a DVSC játékában és szerinte meglepheti az osztrák rekordbajnokot a hajdúsági csapat.

Szoboszlai Zsolt: Itthon Dominik talán még most is az ifiben játszana

fotó: http://origo.hu

,,Nagyon komoly erőfelmérő előtt áll a Loki, azt pedig tudni kell, hogy gyakorlatilag az osztrák Fradival játszanak majd. Szerintem az ő bajnokságuk erősebb, mint a magyar. Azt is mondhatnám, hogy kiegyensúlyozottabb. Több olyan együttes is van, akik megpróbálják megfogni a Salzburgot, bár nem szokott nekik sikerülni. Magyarországon ilyen csapatból kevesebb van, aki mondjuk fel tudná venni a Ferencvárossal a harcot, akár költségvetésben, vagy játékoskeretben. Nincs lehetetlen feladat előtt a cívisvárosi alakulat, főleg annak tekintetében, ahogyan játszottak tavaly, s ahogy kezdték az idei szezont. Bőven benne van, hogy a piros-fehérek fognak továbbjutni a párharcból. Tényleg az FTC-vel lehet összehasonlítani a Rapidot, hasonló a közönség és a stadion is, szinte mindenben egyeznek. Anno nagyon agresszív csapat benyomását keltették bennem, rengeteg külföldi játszik náluk. Ha nem is pontosan légiósok, hiszen osztrák állampolgárok, de átvették azt a mentalitást, ami jellemzi az ottani csapatokat. Kemény lesz, de bízom a DVSC sikerében.” – fogalmazott Szoboszlai Dominik édesapja. 

Szoboszlai Zsolt nagyon jól ismeri az osztrák labdarúgást, hiszen fia, Dominik a Red Bull Salzburg csapatában futballozott és számtalan mérkőzést megtekintett a helyszínen. Szoboszlai Dominiknek jó alapja volt Salzburgban és onnan sikerült eligazolnia a német Bundesligában szereplő Red Bull Leipzighez, míg idén nyáron a Premier League-ben szereplő Liverpool szerződtette őt 70 millió euró ellenében.

Szoboszlai Zsolt: Mindig keményen fogtam a fiamat!

fotó: http://nemzetisport.hu

A Rapid Wien – DVSC Konferencia-Liga selejtező harmadik fordulójának első mérkőzését csütörtök este 21:00 órás kezdettel rendezik meg a bécsi Allianz Arénában, a visszavágót egy héttel később a Nagyerdei Stadionban tartják. A párharc továbbjutója az EKL-rájátszásában az olasz Fiorentina ellen lép majd pályára, amely tavaly egészen a sorozat döntőjéig menetelt, de a prágai fináléban alulmaradt az angol West Ham United ellen.