Szerződést hosszabbított Böde Dániel Pakson

A Paksi FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy meghosszabította egy évvel Böde Dániel szerződését. A 36 éves támadó még érez magában annyi erőt, hogy további 1 éven keresztül az NB1-ben futballozzon.

fotó: http://paksifc.hu

Böde Dániel első ízben 2006-ban került a paksiak felnőttcsapatához, 2012-ben viszont a Fradihoz szerződött. A magyar rekordbajnoktól aztán 2019 nyarán visszatért korábbi sikerei színhelyére. A csatár a Paks színeiben összesen 268 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 66 gólt szerzett, valamint kiosztott 28 gólpasszt is. A magyar válogatott mezét 25 alkalommal húzhatta magára és összesen 5 gólt szerzett címeres mezben.

Ha Böde jön, akkor jön - újra kerettag Pakson - Eurosport

fotó: http://eurosport.hu

A támadó háromszor lett bajnok a Ferencvárossal, emellett kétszer Magyar Kupát nyert, a 2015/2016-os szezonban pedig 17 találattal ő lett az NB1 gólkirálya.

Böde: Tízévesen még csak álmodni sem mertem volna erről - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

A klub honlapjának így nyilatkozott a rutinos támadó:

„Tulajdonképpen már a felkészülés elején eldöntöttem, folytatom, csak most jött el az a nap, hogy aláírtuk a szerződést. Imádok futballozni, így könnyű döntés volt, főleg, miután éppen jó időszakban megnéztem A nemzet aranyai című filmet, ami egy kiváló alkotás.”

A visszavonulás is megfordult a fejében, de mindenki lebeszélte erről Bödét.

„Beszéltem minden számomra fontos emberrel, a feleségemmel, a családommal, Karszt József technikai vezetőnkkel, Éger László barátommal, Bognár György vezetőedzőnkkel és bizony senki sem tanácsolta, hogy most hagyjam abba. A nyári C-licences képzésen pedig Nyilasi Tibor szólt rám, szeretne továbbra is a pályán látni. Ami a formát illeti, majd a mérkőzések megmutatják, úgy érzem, minden rendben, nagyon várom a rajtot. Minél többször szeretnék győztes csapat tagja lenni, örülnék, ha átlépném a négyszázötven NB I-es meccsszámot és a százötven gólt.”

Böde Dániel nem sokáig tétlenkedett a hosszabbítás után, hiszen az MTK elleni nyitómérkőzésen ő egyenlített és ez a gól pontot ért a Paks számára.

Böde Dániel remek cserének bizonyult, a Paks támadója szemfüles gólt szerzett, csapata pedig az egyik pontot elvitte az MTK otthonából az NB I nyitófordulójában Fotó: Fuszek Gábor

fotó: http://sportal.hu

A mérkőzés összefoglalója:

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=kjAHCjTEBok