Skót, angol és osztrák csapat is figyeli Adama Traorét – sajtóhír

Az AfricaFoot.com információi szerint az osztrák élvonalban a bajnoki címre hajtó Sturm Graz, az angol élvonalbeli Fulham és a skót rekordbajnok Glasgow Rangers is figyelemmel követi az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Ferencváros 28 éves támadójának, Adama Traorénak a játékát.

fotó: Nemzeti Sport

A lap szerint a mali válogatott játékosért több európai együttes is érdeklődik, és köztük van az osztrák élvonalbeli Sturm Graz, akik jelenleg nagy csatát vívnak a Red Bull Salzburggal a bajnoki címért. A grazi együttes egy esetleges bajnoki elsőséggel akár Bajnokok-Ligája csoportkörös is lehet, de a nemzetközi kupaszereplésük az nem kerülne veszélyben. Ennek apropóján az osztrák klub vezetősége már a következő szezon keretét tervezi és ebben szerepelhet Adama Traoré.

Az AfricanFoot további részleteket nem árult el, de információik szerint az angol élvonalbeli (Premier League) Fulham és a skót első osztályú (Premiership) Glasgow Rangers is figyelemmel követi a Fradi játékosának a teljesítményét. Az angol klubbal kapcsolatban érdemes lehet azt megemlíteni, hogy náluk már szerepel egy Adama Traoré nevű futballista, aki szintén a támadósorban bevethető.

fotó: MTI

Adama Traoré még 2022 nyarán érkezett az FTC-hez, méghozzá a moldáv Sheriff Tiraspol együttesétől, méghozzá 2 millió euró ellenében. Az 54x-es mali válogatott játékos eddig 72 alkalommal lépett pályára a zöld-fehér együttes színeiben, amelyeken 32 gólt szerzett, valamint adott 16 gólpasszt is. A támadó szerződése még 2025. június 30-ig érvényes, míg becsült piaci értéke az 4 millió euróra tehető és vélhetően csak egy ehhez közeli ajánlat esetén engedné el egyik legnagyobb értékét a Ferencváros.