Rutinos játékosaival hosszabbított a DVSC

DEBRECENI VSC nyári játékosmozgások:

Érkezők: Vajda Botond (Diósgyőr), Baranyai Nimród (kölcsönből vissza Mezőkövesdről), Joao Oliveira (Leixoes), Alexander Mojzis (Ruzomberok/Rózsahegy)
Távozók: Baráth Péter (FTC), Sylvain DeslandesOkan AydinRaul BalbarauSós Bence (Topolya), Rácz Balázs (Kozármislenyre adták kölcsönbe), Saná Gomes

A debreceniek az elmúlt szezonban a 3. helyen végeztek az NB1-ben, ezzel kiharcolták a Konferencia-Ligában való indulást. A kiváló eredménynek köszönhetően Srdan Blagojevic szerződését meghosszabította a klub vezetősége.

fotó: http://dvsc.hu

A DVSC hivatalos oldalain jelentette be, hogy két rutinos játékosuk, nevezetesen Dzsudzsák Balázs és Varga József is a klubot fogja erősíteni a következő szezonban.

A 35 éves játékos fontos szereplője a klub történelmének, 2008-ban mutatkozott be a felnőtt csapatban, tagja volt a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Lokinak. Varga József egy fehérvári, illetve felcsúti kitérőt követően 2020-ban tért vissza Debrecenbe, és sokat tett azért, hogy a DVSC hírnevéhez méltón szerepeljen. Az elmúlt szezonban 22 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és összesen 2 gólt szerzett.

fotó: http://dvsc.hu

Dzsudzsák Balázs fiatalon éppen a DVSC-ben kezdte meg a pályafutását, kiválóan ment számára a játék. Azután a PSV Eindhovenbe szerződött, ahol hamar megszerették őt a holland szurkolók és igazi sztárcsapatok érdeklődtek iránta.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=zY6AAuEIaDI

Megfordult ezután az orosz élvonalban szereplő Anzsiban és a Dinamo Moszkvában, a török Bursasporban, az egyesült arab emirátusbeli Al-Vahda, Al-Ittihad és Al-Ain csapatokban, majd 2020-ban visszatért Debrecenbe. Csapatkapitányként előbb kulcsszerepet vállalt a feljutásban, majd az NB1-ben is igazi vezér volt az elmúlt két évben. Visszatérése óta 86 mérkőzésen szerepelt a hajdúságiak csapatában és 19-szer vette be az ellenfelek kapuját.

fotó: http://dvsc.hu

„Visszamehetnék az arab világba is játszani, de nem akartam már ebbe belevágni. Azok után, hogy a Debrecennel harmadikok lettünk, hogy ismét nemzetközi kupában indulunk, miért mennék el innen? 15 ezren voltak az utolsó NB I-es meccsünkön az Újpest ellen. Ott vagyunk a Konferencia-ligában. Nekem öröm Debrecenben focizni.”

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=F6tsUl9_n8s

„Azt a költségvetési különbséget, ami a Ferencváros és a Debrecen között van, nem lehet egyik napról a másikra eltüntetni, de a pályán nem a pénz focizik. Mi a múlt szezonban bebizonyítottuk, hogy a Fradit idegenben is meg lehet verni, mert 3–1-re nyertünk az Üllői úton. Azt nem mondom, hogy azonnal trónfosztás lesz, de azt igen, hogy nekimegyünk a bajnokságnak”

A magyar válogatottban 109 alkalommal szereplő és ezzel magyar válogatottsági rekordot tartó Dzsudzsák beszélt Szoboszlai Dominikról is:

„Adja Isten, hogy sikerüljön neki. És ezt most a lehető legkomolyabban mondom, mert ha ez összejön, akkor abból a magyar foci is profitál. Az, hogy én 109-szeres válogatott lehettem, nem volt egy könnyű menet. Neki sem lesz az, ha erre tör. Egy ilyen szám eléréshez el kell kerülni a komoly sérüléseket, jó lenne ott lenni az éppen aktuális világversenyeken. Ráadásul azt szeretném, ha valaki, akár Szoboszlai, akár más megdönti az én csúcsomat, lehetőleg úgy tegye meg, hogy Európa-bajnokságokon, vagy világbajnokságokon szerepelhessen. Mert azért ez így az igazi. Amúgy nekem Dominikkel tényleg nagyon jó a kapcsolatom.”

fotó: http://mlsz.hu

A debrecenieknél már javában zajlik a felkészülés és a mai nap folyamán már Ausztriába utaztak edzőtáborba. A Loki a bajnokságban majd a Mezőkövesd ellen kezdi meg a 2023/2024-es szezont. Az EKL-selejtezőjében az örmény Alashkert és a montenegrói FK Arsenal párharcának győztesével kerül majd össze a második fordulóban. Az első mérkőzést július 27-én rendezik meg, a visszavágóra augusztus 3-án kerül sor. A pályaválasztás joga még nem dőlt el, erről a későbbiekben dönt az UEFA.