Remekül mutatkozott be a nemzetközi porondon a Kisvárda

A Kisvárda 1-0-ra nyert a kazah Kairat Almati vendégeként csütörtökön a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjében, a második forduló első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várja a visszavágót.

Török László vezetőedző tanítványai összességében végig fölényben futballoztak Almatiban, helyzetük is több volt, mint riválisuknak, a győztes gólt viszont csak a 82. percben szerezték meg Jasir Asani révén.
 A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Kisvárdán.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Kairat Almati (kazah) – Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)
Almati, v.: Peter Kjaesgaard (dán)
Gólszerző: Asani (82.)
Sárga lap: Asztanov (53.), illetve Leoni (39.), Ötvös (74.), Asani (82.)

Almati: Usztyimenko – Asztanov, Vaszin, Bagnack, Kurgin (Kasszabulat, 63.) – Ulsin (Adakhadzsiev, 74.), Szadibekov (Usszenov, 74.), Krahovszkij (Svirev, 84.) – Kanté, Joao Paulo, Aljkulov (Susenacsev, 63.)

Kisvárda: Odincov – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Peteleu (Leoni, 16.) – Ötvös (Czérna, 86.), Karabeljov – Navrátil (Melnyik, 71.), Makowski, Camaj (Asani, 71.) – Mesanovic (Ilievszki, 86.)

Nem túl magas színvonalú, de helyzetekkel tarkított első félidőt láthatott az Ortalik Stadion közönsége. A kiegyenlített labdabirtoklási mutató mellett valójában csak a Kisvárda jelentett igazi veszélyt a hazaiak kapujára, a Kairatnak nem sikerült komoly lehetőséget kidolgoznia. A hat várdai próbálkozásból három el is találta a kaput, gól azonban egyikből sem született, így 0-0-s állás mellett vonultak szünetre a csapatok.
A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe és a színvonal sem, de a Kisvárda lendületben maradt, s miközben rendre hatástalanította a hazaiak nem túl veszélyes próbálkozásait, továbbra is igyekezett gólt szerezni. A jég végül a hajrában tört meg, akkor Asani csapott le egy kipattanóra és remekül lőtt a kapu jobb alsó sarkába. A Kairat az utolsó percekben is hajtott az egyenlítésért, egyszer Odincovnak kellett nagyot védenie, és a nemzetközi porondon újonc magyar együttesnek végül sikerült megőriznie minimális előnyét.

Forrás: MTI