Péntek este jön a Honvéd-KTE rangadó, a tét hatalmas mindkét csapat számára

Pénteken este 18:30-kor lép pályára az NB1 meglepetéscsapata, a KTE, a Bozsik Arénában a Honvéd vendégeként. Bár nagy álma a kecskemétieknek, hogy bajnokcsapatot ünnepelhessenek a szezon végén, erre igencsak megcsappant az esélyük. Na de lássuk a mérkőzés beharangozóját!

Kép: Kecskeméti TE

Mindkét csapatnak fontos ez a mérkőzés, hiszen a liláknak van még matematikai esélyük akár a bajnokság megnyerésére is, de a mögöttük lévő Paks is szorgalmasan gyűjti a pontokat, és már csak 4 ponttal van lemaradva a KTE mögött. A kispestiek számára is hatalmas tétje van a mérkőzésnek, mivel jelenleg kieső helyen állnak, de egy győzelemmel el tudnának mozdulni a piros zónából.

A Honvédnak nem úgy alakult a szezon, ahogy azt eltervezték. 29 mérkőzésen mindössze 7-szer tudtak győzedelmeskedni, 8 alkalommal játszottak döntetlent, és 14-szer kaptak ki. 29 megszerzett pontjukkal csupán 1 pont a lemaradásuk a Fehérvártól, de bajban lehet akár a Mezőkövesd (32p) és akár a ZTE (34p) is. Mindez tehát azt jelenti, hogy egy tökéletes hajrá esetén akár 8.-ak is lehetnek a vörös-feketék, bár talán jelen pillanatban a szurkolók aláírnak a bennmaradást is.

A KTE nagyszerű szezont produkált eddig is, már csak egy bajnoki cím okozhatna nagyobb meglepetést a futballszeretőknek. A lilák 29 mérkőzésen 51 pontot zsebeltek be, és +23-as gólkülönbséggel rendelkeznek, de a Fradi már 9 pontos előnyt halmozott fel előttük. Semmiképpen sem lesz könnyű dolga Szabó István tanítványainak.

Az NB1-ben a párosítás nagy múltra tekint vissza. 16 alkalommal találkoztak a felek, ebből 9 lila győzelem, 6 döntetlen, és mindössze 1 Honvéd siker született. A leggyakoribb eredmény a két csapat közös múltja során a 3-1 (KTE), 2-1 (KTE) és a 2-2 volt.

A 2022/23-as szezonban az első két mérkőzés 0-0-ás és 2-2-es döntetlennel végződött. Bár 2015 óta az első osztályban nem találkozott a két csapat, 2022 elején a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Honvéd jelentette a végállomást az akkor még NB2-es KTE-nek.
A vendégek dolgát 1 sérülés és 1 eltiltás is nehezíti. Horváth Krisztofer sérült, Vágó Levente pedig eltiltását tölti.

A mérkőzés pénteken fél 7-kor kezdődik, az M4 Sport pedig élőben fogja közvetíteni.

Szabó István (Kecskeméti TE vezetőedzője): Mindkét korábbi mérkőzésen úgy találkoztunk a Honvéddal, hogy tulajdonképpen új edzője volt ellenfelünknek. Más elképzelésekkel is játszott ezeken a találkozókon ellenfelünk. A kispesti mérkőzés abszolút döntetlennek felelt meg a játék képe alapján, talán Kecskeméten viszont közelebb járt a győzelemhez a Honvéd. Mindig fel tudtunk állni, de sok nehézséget okozott akkor a nehéz talaj is, illetve ellenfelünk is jól futballozott. Azt gondolom, hogy ez újra egy másik mérkőzés lesz. Mindkét csapatnak fontos a három pont megszerzése, a Honvédnak is mindent meg kell tennie, hogy hazai pályán nyerjen. Erős és nagy klub a Honvéd, nyilvánvalóan nem szeretne a másodosztályban szerepelni jövőre, de mi próbáljuk megvalósítani a saját játékunkat. Vannak nehézségeink a jelenlegi helyzetben, de ez csak tény, ahogy szoktam is mondani. Nem foglalkozunk ezzel, mert számítottunk arra, hogy idővel összegyűlnek a sárga lapok, jön sérülés, ezt nem lehet teljesen kikerülni. A csapaton viszont úgy látom, hogy kiheverte a hazai vereséget és pontot, pontokat szeretnénk szerezni.