Örömfoci lett a vége – Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 4-0

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 4-0 (2-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v: Derdák
    
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Pillár, Beriasvili, Vajda – Cseke, Gomis – Molnár G., Cseri (Filip, 72.), Da. Babunski – Drazic

Újpest FC: Molnár Zs. – Pauljevic (Kastrati, 82.), Andzulasz, Kosanovic – Simon K. (Kis T., a szünetben), Onovo, Tajti (Mörschel, 82.), Tamás K. – Varga Gy. (Jürgens, 62.), Csoboth – Ambrose (Sasere, a szünetben)

Gólszerzők: Drazic (16., 93.), Molnár G. (39.), Cseke (89.)
Sárga lap: Kállai (23.), Vajda (49.), Gomis (70.), illetve Sasere (82.)

A jó iramú első félidőben mindkét csapat a támadásra helyezte a hangsúlyt, de a hazaiak jóval veszélyesebben játszottak. A szerb gólfelelős, Stefan Drazic révén már bő negyedóra után „felavatták” a vendégek újonc kapusát, Molnár Zsombort, akinek a folytatásban is sok dolga akadt. Az újpesti támadásokból hiányzott az átütőerő, és védekezésben sem jeleskedtek a lila-fehérek, ezt kihasználva a félidő hajrájában Molnár Gábor jóvoltából megduplázták előnyüket a kövesdiek.
A szünetben kettőt cserélt Nebojsa Vignjevic, az újpestiek vezetőedzője, csapata pedig a korábbiaknál lendületesebben játszva beszorította ellenfelét, bár veszélyes helyzetet – két közeli szabadrúgáson kívül – továbbra sem tudott kialakítani. A másik oldalon egy kontra után Drazic kapufát rúgott, a folytatásban pedig kijött a szorításból a hazai együttes és többször is zavart okozott a vendégek kapuja előtt. A hajrában egyre több volt a hiba mindkét oldalon, s bár az Újpest a lefújásig küzdött a szépítő gólért, a Mezőkövesd eredményesen őrizte előnyét, amihez a 89., majd a 93. percben még két gólt sikerült hozzátennie. Az utolsó találat előtt négy hazai játékos passzolgatott az újpesti kapu előterében, végül a második gólját szerző Drazic juttatta a hálóba a labdát.

Forrás: http://www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos