Örmény válogatott szélsőt igazol a Ferencváros

Oroszországból származó sajtóhírek szerint az NB1-ben szereplő Ferencváros kész kivásárolni a szerződéséből az orosz élvonalbeli Nyizsnyij Novgorodban játszó 22 éves örmény válogatott szélsőt, Edgar Sevikyant.

fotó: Athletistic

championat.ru írt róla először, hogy a fővárosi zöld-fehérek kivásárolhatják a jobbszélsőként, középcsatárként és támadó középpályásként is bevethető, négyszeres örmény válogatott labdarúgót.

Edgar Sevikyan Oroszországban született és a Lokomotiv Moszkva akadémiáján nevelkedett, majd 16 éves korában a spanyol Levante akadémiájára került. A felnőttek között be is mutatkozhatott, méghozzá a Getafe elleni La Liga bajnoki mérkőzésen, igaz, csak 7 perc jutott neki. Mindezek ellenére nagyrészt a Levante második együttesében futballozott, majd 2022 nyarán visszatért Oroszországba, az élvonalbeli Nyizsnyij Novgorodhoz.

fotó: Sportbox

Az orosz klubnál eddig 40 tétmérkőzésen lépett pályára, ahol 8 gól és 1 gólpassz a mérlege. A német Transfermarkt 1,8 millió euróra becsüli az örmény játékos értékét.

A Ferencváros mellett a szintén orosz Krasznodar és a francia Nantes csapatát lehetett még olvasni, mint lehetséges érdeklődő klubot, de információink szerint a Fradi kész kifizetni a játékos szerződésében rögzített kivásárlási záradékot, amely 1,3 millió euró környékén van.

Sevikyanról érdemes megjegyezni, hogy kiváló cselezőkészséggel rendelkezik, bal lábas, fiatal kora ellenére jól lát a pályán és szinte bárkit képes megverni egy az egyben.

fotó: But! Football Club

Az orosz klub igazgatóságának elnöke, Dimitrij Kondratov az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy végleges fázisban vannak a tárgyalások.

,,Igaz, hogy Sevikyan a Ferencvárosba igazol? Igen, igaz. Már csak a személyes tárgyalások vannak hátra, és hogy fizessenek nekünk.”