Óriásit hibázott az Újpest kapusa, így hiába kerültek előnybe a 88. percben a lila-fehérek, döntetlen lett a vége

Az Újpest házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján. A fővárosiak így továbbra is veretlenek, míg a borsodiak első pontjukat szerezték a mostani idényben.    OTP Bank Liga, 3. forduló

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, v.: Berke


    
Újpest FC: Nikolic – Kastrati (Ganea, 57.), Anculasz, Hall, Tamás – Ljujic (Jevtoski, 85.), Onovo, Mörschel (Simon 74.) – Kiss T. (Pauljevic, 57.), Ambrose, Csoboth (Mack, 74.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Beriasvili, Lukic, Pillár, Filip – Brtan, Cseke (Lehoczky, 80.), Vajda (Gomis, 80.) – Szalai, Illés (Hudák, 80.), Drazic

Gólszerzők: Simon (88.), illetve Lehoczky (92.)
Sárga lap: Filip (50.), Beriasvili (79.)

Az első percek tapogatózása után Ljujic távoli lövésénél Piscitellinek kellett bravúrral hárítania, és a folytatásban is a több helyzetet is kidolgozó lila-fehérek akarata érvényesült, ugyanakkor az igazi átütő erő hiányzott a játékából. Az első félidő második fele jobbára eseménytelen mezőnyjátékkal telt.
A fordulás után ismét az Újpest volt az aktívabb, a hazaiak Anculasz révén felső léc eltalálásáig is eljutottak, de a fegyelmezetten és szervezetten védekező Mezőkövesd – olykor Piscitelli nagy védéseinek is köszönhetően – sokáig sikeresen őrizte hálóját a góltól. A túloldalon a borsodiak legszebb támadása lesgóllal zárult, ezt leszámítva azonban a vendégek szinte semmi veszélyt nem jelentettek Nikolic kapujára.


A hajrára aztán felpörögtek az események, az újpestieknek a 88. percben sikerült feltörniük a mezőkövesdi védelmet: egy bal oldali akció végén Ganea középre gurítását követően a hozzá hasonlóan csereként beállt Simon 11 méterről, középről a jobb felső sarokba lőtt. A slusszpoén azonban a vendégeké volt, mivel a ráadásban Nikolic aláfutott egy távoli, bal oldali beadásnak, az arra járó Lehoczky pedig néhány lépésről az üres kapuba fejelt. A hazaiak kapusa, egyben csapatkapitánya a lefújás után egyből a hazai közönséghez ment, és kezét feltéve kért elnézést hibájáért, ami két pontjába került együttesének.

Forrás: www.mti.hu https://www.youtube.com/@ujpestfootballclub