Nem hozott meglepetést a Várda-Fradi

A Ferencváros a sereghajtó Kisvárdához látogatott a tavaszi nyitófordulóban.

A Várda szempontjából minden pont értékes, míg a Ferencvárosnak csak a győzelem elfogadható eredmény. A hazaiak a bentmaradásért, míg a vendégek a bajnoki címért küzdenek.

OTP Bank Liga 18. forduló, Kisvárda 1-3 (0-1)

Kisvárda: D. Petkovic – Körmendi K., B. Matic, Széles I., B. Cipetic (Stefan R.  – B. Nikolov (Balogh N. 73′) , Lucas (CSK) (Melnyk B. 66′) – R. Makowksi (A. Filipovic 66′), Ötvös B., D. Camaj – J. Mesanovic (M. Ilievski 66′) Vezetőedző: Feczkó Tamás

Ferencvárosi TC: Dibusz D. – C. Ramírez, H. Wingo, I. Aaneba, C. Makreckis – S. Loncar (K. Kodro 72′), H. Maiga – Marquinhos (Tóth A. 92′), M. Abu Fani (Katona B. 79′) , K. Zachariassen (E. Sevikyan 93′) – A. Pesic (Varga B. 78′) Vezetőedző: Dejan Stankovic

Vezette: Farkas Á. (Búzás B., Szert B.)

Gólszerzők: M. Abu Fani 42′, S. Loncar 61′, A. Pesic 70′, illetve J. Mesanovic 64′

A mérkőzést mindkét csapat jól kezdte. A Ferencváros veszélyesen, de nem túl bevállalósan, míg a hazaiak védelme jól zárt. 

Konstans nyomtak a fővárosiak, aminek az eredménye nem látszódott meg egészen a 42. percig, amikor Abu Fani magabiztosan fejezett be egy támadást.

Várda játékos ferencvárosi ölelésben / kép: kisvardafc.hu

Az első játékrész legvégén itt és ott is helyzet alakult ki, először Mesanovic a hazaiak oldaláról, kicsit később pedig Pesic hagyott ki vendég oldalról egy ajtó-ablak ziccert.

Nyomatékosan kezdte a második félidőt a szabolcsi csapat, bejutottak a vendégek tizenhatosán belülre a montenegroi válogatott Driton Camaj révén, majd a középre belőtt játékszer, és a labda flipperezését követően Makowski próbálkozott, aminek a végeredménye egy látványos, gólvonalról való felszabadítás lett. 

A 61. percben a kontrajátékra berendezkedő, területet átadó Fradi gyors ellentámadást vezetett. Loncar kapott kitűnő labdát, aki először a kapufát találta el, a kipattanó labda szerencsésen ismét elé került, amit Petkovic lábai között a hálóba lőtt.

Légi párbaj / kép: nemzetisport.hu

Három percre rá pontrúgást követően szépített a sereghajtó Várda. Mesanovic fejelt a kapuba. 

Cipetic hatalmas hibáját kihasználva Pesic lesipuskás módjára csapott le a játékszerre, amelybe éppenhogy beleérve pöccintette el azt Petkovic mellett a hálóba.

A mérkőzés végeredménye ezt követően már nem változott. Elhozta a Ferencváros a három pontot a határ mellől.

Indexképen Marquinhos csatája Cipeticcsel és Maticcsal. / kép: fradi.hu