Néhány órán belül jelentett be 3 új igazolást a Zalaegerszeg

Az NB1-ben szereplő Zalaegerszegi TE együttese a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette az Újpest FC 31 éves francia középpályását Yohan Croizet-t, a horvát élvonalban szereplő NK Osijek 26 éves horvát támadóját Josip Spoljaric-ot és a legutóbbi időszakban a DVTK-ban szereplő 30 éves balhátvéd Medgyes Sinan-t. A játékosokat néhány óra leforgása alatt jelentették be a zalaiak.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

fotók: http://ztefc.hu

Josip Spoljaric

A karrierje nagyobb részét a horvát NK Osijek-ben töltötte, de megfordult Olaszországban és a szintén horvát NK Istra csapatában. A játékosnak nem ismeretlen a környezet, hiszen a 2021/2022-es szezonban már szerepelt Zalaegerszegen kölcsönben, valamint nem olyan régen pályára is léphetett a zalaiak ellen a Konferencia-Liga selejtezőjében, ahol a zalaegerszegi visszavágón gólt is szerzett. Az a párharc végül az eszéki együttes 3-1-es továbbjutásával ért véget.

11635082 - UEFA Europa Conference League qualifying round - ZTE vs. NK  OsijekSearch | EPA

Spoljaric ezúttal végleg a Zalaegerszeg játékosa lesz, ahol 2+1 éves szerződést írt alá.

A 26 éves horvát támadó a következőket mondta a ZTE hivatalos oldalának:

„Nagyon szép emlékeim vannak az NK Osijekben töltött időszakomról, hiszen ott nevelkedtem, illetve úgy érzem, hogy minden a lehető legjobban alakult az ott tartózkodásom során. Volt egy rövid kitérőm már Zalaegerszegre és itt is szép emlékeket szereztem, szerettem itt játszani, így nyugodt szívvel mondom azt, hogy nagyon szívesen térek ide vissza. Azt várom, hogy minél előrébb tudjunk végezni a bajnokságban és a lehető legtöbb pontot gyűjteni. Saját magamat tekintve az az elsődleges célom, hogy segítségére legyek a csapatnak és minél több gólt tudjak szerezni az előttünk álló mérkőzéseken, ezzel is segítve azt, hogy elérjük a kitűzött célokat csapatszinten.”

ZAOL - Új érkezőt jelentett be a ZTE FC

fotó: http://ztefc.hu

Yohan Croizet

Croizet Franciaországban nevelkedett a Metz akadémiáján, 2013-ben a belga RE Virton csapatánál folytatta pályafutást, majd 2014-2016 között az OH Leuven, 2016-2018 között pedig a KV Mechelen csapatát erősítette. Ezt követően az Egyesült Államokbeli Sporting Kansas csapatának játékosa lett, majd 2020-ban visszatért az OH Leuvenhez.

2021-ben érkezett Magyarországra, azóta az Újpest FC együttesét erősítette. A francia irányító 50 tétmérkőzésen szerepelt a fővárosi lila-fehér együttesben, ahol 8 gól és 8 gólpassz volt a mérlege, valamint sikerült 1x elhódítania az újpestiekkel a Magyar Kupát. Az elmúlt időszakban száműzték őt a NB3-as együttesbe, ahol nem olyan régen a Sényő elleni bajnoki mérkőzésen még be is talált a kapuba.

NB I: meglepetés – Yohan Croizet távozhat az Újpesttől - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

A 31 éves játékos egy évre kölcsönbe érkezik a Zalaegerszeg együtteséhez.

Croizet a következőket mondta a szerződése aláírása után:

,,Az eddigi karrierem legszebb pillanata azt hiszem az volt, amikor megnyertük a Kupát az Újpesttel. Akkor töltöttem az első évemet Magyarországon, emiatt pedig még kiemelkedőbb helyet foglal el a pályafutásomban. Először is szeretném újra élvezni, hogy játszhatok. Másodszor pedig szeretném segíteni és támogatni a fiatal játékosokat a tapasztalataimmal, ellátni őket tanácsokkal. Mindig úgy gondoltam, hogy a megfelelő hozzáállással az ember bevonzza magának a jó dolgokat, így remélem, hogy segíteni tudom majd a csapatot annak érdekében, hogy még magasabbra jussunk és a lehető legjobb helyen végezzünk.

Medgyes Sinan

A rutinos balhátvéd fiatalon a Győri ETO akadémiáján nevelkedett, majd 2015-2016 között több szlovák labdarúgó csapatban is megfordult: a Duslo Šaľa, a Spartak Trnava B és az ŠKF Sereď együttesében is játszott. Ezt követően visszatért Magyarországra és 2017-2020 között a Budaörs SC, majd 2020-2021 között a Budafoki MTE gárdáját erősítette. 2021 nyarán csatlakozott a Paksi FC csapatába, majd a következő évben az MTK-hoz igazolt.

Legutóbb az NB1-be frissen visszajutó DVTK együttesében szerepelt, ahol az ő góljával dőlt a feljutás kérdése, de most mégis távoznia kellett Diósgyőrből.

Medgyes Sinan távozik a Diósgyőrtől - Sportal.hu

fotó: http://dvtk.hu

Medgyes Sinan 2+1 éves szerződést írt alá új csapatával.

Ő is nyilatkozott a ZTE hivatalos oldalának:

,,Több szép pillanatot is számon tartok, amikre szívesen emlékszem vissza. Az egyik egyértelműen, hogy sikerült kiharcolnunk a feljutást az NB I-be még a Diósgyőr színeiben. A másik, amit kiemelnék, amikor először mutatkozhattam be az élvonalban, akkor még a Győr játékosa voltam. Mindkét esemény különleges volt számomra, jelenleg ezekre gondolok vissza legszívesebben. Egyértelműen a fő célom, hogy a lehető legtöbbet tudjak segíteni a csapatnak abban, hogy stabil élvonalbeli együttes legyünk. Magamtól azt várom, hogy minél több gólt tudjak szerezni, illetve minél több gólpasszt tudjak adni a társaknak és én is stabil NB1-es játékossá tudjak válni, minél többször tudjak szerepelni a csapatban és erősítést jelentsek az együttes számára.

A Zalaegerszeg eddig nem szerepel jól az új idényben, hiszen a tabella 11. helyét foglalja el és mindezek mellett már búcsúzott a Konferencia-Liga selejtezőjéből. A következő fordulóban a Ferencváros lesz a ZTE ellenfele, ahol várhatóan szép számú közönség fog megjelenni.

Elképesztő gólokkal nyerte meg a ZTE a Magyar Kupát - Infostart.hu

fotó: http://ztefc.hu