Négy új játékossal folytatja a bajnokságot a DVSC

Forrás: https://dvsc.hu/

Szuhodovszki Soma, Jorgo Pellumbi és Thor Úlfarsson mellett Kocsis Dominik személyében négy új játékossal vág neki a labdarúgó NB I tavaszi folytatásának Debreceni VSC – hangzott el a klub szerdai idénynyitó sajtótájékoztatóján a Nagyerdei Stadionban.

    Makray Balázs cégvezető kiemelte, hogy az állandó fejlődés, a szervezett építkezés a klub küldetése, amely vonatkozik az első csapatra, az azt működtető cégre, valamint az akadémiára is. Kiemelte, a jelenlegi klubvezetés másfél éve vette át az irányítást és azóta minden beszámolóban előrelépés történt. Kifejtette azt is, hogy a mostani átigazolások is annak érdekében történtek, hogy a csapatot megerősítsék úgy, hogy figyelembe vették, milyen korú és minőségű játékosokat igazolnak.
    „Küldetésünk ugyanis, hogy minél több fiatal és saját nevelésű játékos kerüljön a DVSC első csapatába, amely most minőségi kerettel rendelkezik” – hangsúlyozta Makray Balázs, aki az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a tavaly értékesített Baráth Péterért kapott összeg egy részét költötték az új játékosok megvételére, ez pedig a DVSC életében az eddigi legmagasabb.
    A sportvezető szerint még lehetnek játékosmozgások az átigazolási időszakban. Zárásképpen kiemelte, hogy nagy szükségük van a szurkolókra, éppen ezért igyekeznek kedveskedni nekik mindig valamilyen újdonsággal, így lesz például több minden más mellett rúgófal a családi szektornál.
    Srdjan Blagojevic vezetőedző elmondta, hogy sikerült a felkészülési időszakban megerősíteni a keretet, a fiatal játékosok jól beilleszkedtek a csapatba. Hangsúlyozta, hosszú fél szezon áll a tanítványai előtt, melynek során bizalomra és türelemre van szükség, de megígérte, hogy mindent megtesznek azért, hogy boldoggá tegyék a szurkolókat.
    Ike Thierry Zaengel elnök a sajtótájékoztató végén kifejtette, hogy a jövőre vonatkozó tervek között szerepel egy múzeum kialakítása is a stadionon belül.
    A DVSC 17 forduló után 25 pontjával az ötödik helyről várja a tavaszi idényt, melynek nyitányán szombaton a Diósgyőrt látja vendégül.

Forrás: http://www.mti.hu


DVSC

Érkezett: Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE), Jorgo Pellumbi (NK Varazdin), Thorleifur Úlfarsson (Houston Dynamo), Kocsis Dominik (Honvéd)

Távozott: Marko MilosevicAndrija Majdevac (a szerb Napredakhoz kölcsönbe), Peter OlawaleDavid Nwachukwu (a BVSC-hez kölcsönbe), Bévárdi Zsombor (Puskás Akadémia)