Nebojsa Vignjevic: ,,Van egy rész, amiért nem én tartozom felelősséggel” – a vezetőedző távozását követelik Újpesten

Simának mondható 3-0-ás győzelmet aratott az MTK Budapest együttese az Újpest ellen az OTP Bank Liga NB1 18. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. Ez volt az év első magyar tétmérkőzése, amelyen a korábbi újpesti labdarúgó, Nemanja Antonov vezérletével tudtak győzni a fővárosi kék-fehérek, hiszen a 28 éves balhátvéd háromszor is gólpasszt adott volt csapata ellen. Érdekesség a találkozóval kapcsolatban, hogy mind a három MTK gól fejjel született.

fotó: MTK Budapest

Az év első mérkőzését követően a két vezetőedző, Horváth Dávid és Nebojsa Vignjevic nyilatkozott.


Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője: „Nagy munkát tettek a játékosok a meccsbe, minden dicséretet megérdemelnek. Egyrészt, mert ilyen rövid felkészülést követően is jó formát tudtak mutatni, nagyon összeszedett játékot mutattunk, a kezdeti öt-tíz perc után ellenőrzésünk alatt tartottuk a meccset. A vezető gólunk nagy változást hozott mentálisan mindkét csapaton, ezt ki tudtuk használni, amiért dícséret illeti a srácokat.”

A szakember csütörtökön ünnepelte 39. születésnapját, így nem is kaphatott volna ennél jobb születésnapi ajándékot csapatától. A három gól mellett csapata változatos támadásait is pozitívan értékelte.

,,Tisztában vagyunk azzal, hogy remek előkészítő játékosaink vannak, akár Bognár, Stieber vagy Antonov személyében, valamint vannak jól érkező és magas játékosaink, amelyeket a pontrúgásoknál tudunk kamatoztatni. Azt szerettük volna elérni, hogy a játékunk még kiszámíthatatlanabb legyen az ellenféllel szemben, ezáltal nehezebben tudjanak felkészülni belőlünk a csapatok. Nem csak a földön való kombinációs játékból kell eredményesnek lennünk, hanem pontrúgásokból és beadásokból is.”

fotó: MTK Budapest

Az MTK színeiben első tétmérkőzésén lépett pályára Marin Jurina, aki góllal tette le névjegyét a kék-fehéreknél. Horváth Dávid az ő játékát is pozitívan értékelte.

,,Nagyon hasznos volt már rögtön az első mérkőzésen! A jó labdatartó képessége is kellett ahhoz, hogy ezeknek a támadásoknak egy plusz lendületet tudjon adni. Rendre feljátszottuk rá a labdát, megtartotta azt, érkeztek folyamatosan a társak, ezáltal újabb hullámban tudtunk támadásokat vezetni, valamint ott van a szerzett gólja is. Összeségében Jurina kimagaslóan teljesített, de rajta kívül is volt néhány olyan játékosom, aki jól teljesített.”

fotó: MTI


Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC vezetőedzője: ,,Először is gratulálok az MTK-nak. Nem sokat tudok mondani a mai találkozóról. Az első, semmiből kapott gól lesokkolt, nagyon meglepett minket, és bár folytattuk a játékunkat, az nem volt elég jó az eredményességhez, főleg a kapu előtti 15-20 méteren nem. A második félidőben próbálkoztunk, de komolyabb változást nem értünk el.”

Az 55 éves szerb szakember szerint a keret még nem állt készen a bajnoki rajtra, mivel sokan távoztak, többen sérültek, illetve a klub nem szerződtetett minőségi labdarúgókat.

,,Voltak dolgok, amik nem tetszettek már a felkészülés során sem, de a legkomolyabb probléma, hogy Onovo, Tajti vagy Kiss nem állt rendelkezésre, Ljujic már a kispadon ült ugyan, de még nem hadra fogható. Nem volt még kellő számú igazolás sem, de a legnagyobb baj a sérültjeink.”

Ezután az őt szidalmazó újpesti szurkolókról is kérdezték, akikről elmondta, hogy nélkülük nem tartana sehol a klub, valamint hozzátette, hogy a Ferencváros ellen 3-0-ra elveszített derbit követően valamiért megfordult a csapat szekere.

,,Nagyon sajnálom, hogy az első gól után már ez az üzenet érkezett. Az eredmény az én felelősségem persze, mert én állítom össze a csapatot, de van egy rész, amiért nem én tartozom felelősséggel. Korábban is hangsúlyoztam, hogy az Újpest szurkolói nélkül nem lenne az, ami, és hogy fontosak a klub életében. Sajnálom, hogy nem sikerült úgy elkezdeni a tavaszi szezont, ahogy az őszit. A csapat életére nagyon rányomta a hangulatát az elmúlt 5-6 meccs. Az bánt a legjobban, hogy nem tudtuk folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk. Én sem és a csapat sem tudom érvényesíteni 100 százalékban, ami bennünk van. Vannak dolgok, amiken nem tudok változtatni. A Ferencváros elleni meccsig rendben ment minden, de ott valami megváltozott, más lett a hangulat, az öltöző is. Látom én is az oldalvonal mellett, hogy már a 60. perc van és változtatni kellene a játékon, de nem tudok varázsolni olyat, amivel kimászhatunk ebből. Ennek ellenére hiszek abban, hogy megnyerhetjük a következő találkozókat, hiszen ugyanazokkal a fiúkkal dolgozom, akik jól teljesítettek az őszi szezon elején.”

fotó: MTI


Az feldühödött újpesti drukkerek egy része a klub székházához ment tüntetni, hogy számonkérjék az MTK és az elmúlt néhány mérkőzésen elszenvedett vereséget. A fanatikusok felváltva követelték a szerb vezetőedző és a belga tulajdonos távozását. A Violainfo – 1885 oldal közlése szerint Vignjevic enged a szurkolók nyomásának, és ígéretet tett, hogy benyújtja felmondását a klub felé.

Az Újpest zsinórban nyolcadik mérkőzésén maradt nyeretlen, amelynek köszönhetően a 9. helyen áll a bajnokságban, míg az MTK átmenetileg előre lépett a 4. helyre.