Montenegrói válogatottat igazolt a Kecskemét

Montenegrói válogatott csatárral bővült a Kecskeméti TE kerete, miután a klub és Uros Djuranovics mindenben megállapodott.

Dr. Filus Andor és Uros Djuranovics

A 28 esztendős Uros Djuranovics Budvában született, és a helyi FK Mogrenben kezdett el futballozni, itt mutatkozott be a felnőttek között is. Ezután az FK Iskra volt a következő állomás számára, majd a FC Decic következett. 2017 nyarán állt légiósnak a menet közben a montenegrói utánpótlás-válogatottban is szereplő támadó, a cseh Dukla Praha csapatában két évet töltött el, majd futballozott a lengyel Korona Kielce, a román Politechnica Iasi és a Radnicki Nis csapatában is, mielőtt tavaly nyáron a szerb élvonalban szereplő Kolubara játékosa nem lett. Pazar év áll mögötte, hiszen 37 tétmeccsen 15 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Jó formájára otthon is felfigyeltek, Djuranovics három alkalommal a montenegrói felnőtt válogatottban is pályára lépett ebben az évben. Előző klubjánál június 30-án lejárt a szerződése, így tudtuk most megszerezni.

– Mindenekelőtt büszke vagyok arra, hogy itt lehetek. Sokat jelentett számomra, hogy a klub mennyire éreztette azt, hogy rám van szüksége. Vladan Szavicstól, a klub korábbi játékosától is csak jókat hallottam az itteni emberekről, a városról és a klubról is, de sokat nyomott a latba Danilo Pejovics pozitív véleménye is, aki nemrég írt alá. Szerettem volna ezek után kipróbálni és megmutatni magam a magyar bajnokságban, hiszen ez egy kitűnő liga. Természetesen nagyon örömteli és motiváló számomra, hogy a klub egyik legsikeresebb játékosa, Vladan Szavics is montenegrói, jó ezt látni. Szeretném, ha velem is eredményes lenne a Kecskemét, a klub sikere az én sikerem is. Legyünk eredményesek csapatként, emellett persze szeretnék jó mérkőzéseket játszani, jó teljesítményt nyújtani, amivel el tudom érni azt, hogy továbbra is tagja legyek a montenegrói válogatottnak – mondta Uros Djuranovics.

Statisztikái:

FK Kolubara (szerb): 37 meccs/15 gól/2 gólpassz

Politechnica Iasi (román): 15/4/1

Radnicki Nis (szerb): 14/2/3

Korona Kielce (lengyel): 20/-/2

Dukla Praha (cseh): 55/10/4

FK Decic (montenegrói): 32/5/2

FK Iskra (montenegrói): 32/4/2

FK Mogren (montenegrói): 13/0

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Belényesi Csaba 
(DVTK), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Szeged-Csanád GA), Sági Milán (Pécsi MFC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Szabó Levente (Mol Fehérvár FC), Zeke Márió (Mol Fehérvár FC), Varga Bence (MTK Budapest)
Kölcsönből visszatérhet: Hatvani Dániel (FC Dabas)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Győri Benjámin, Bodor Zoltán
Kiszemeltek: 
Távozók: Bartha László (szabadon igazolható), Gál Szabolcs (szabadon igazolható), Kis Balázs (szabadon igazolható), Lukács Dániel (Diósgyőri VTK), Szabó László (szabadon igazolható), Paudits Patrik (szabadon igazolható), Lipcsei Ádám (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Hadaró Valentin (Pécsi MFC)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Katona Bálint (Ferencváros), Szökrönyös Dániel (Zalaegerszegi TE)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

Forrás: https://www.nemzetisport.hu/