MOL Magyar Kupa. A kicsik nagy délelőttje

Már pénteken tudhattuk, hogy a megye2-es Mátraderecske továbbjutott a Vác ellenében, annak ki nem állása miatt.

A Vízművek pályáján kezdődött a szombati kupaforduló. A 28. percben már kétgólos előnybe került a Füzesgyarmat, de a Budapest első osztályban szereplő hazaiak nem adták fel, és a második félidőben kiegyenlítettek. A rendes játékidőt követően a hosszabbítás sem hozott döntést, így büntetők döntöttek a továbbjutásról. Ebben a gyarmatiak voltak jobbak.

A megye2-es Balatonszepezdhez látogatott a néhány hónapja még NB3-as Pápai Perutz. Nagy meglepetésre a hazai együttes jutott tovább.

Mi a Gázgyár Körösladány meccsre látogattunk ki. Illés Richárd jóvoltából már a 8. percben előnybe kerültek a vendégek, de a BLSZ1-es Gázgyár sorra vezette támadásait, levegőben lógott az egyenlítés. Az egyik hazai akció során kiállították Pusztai Andrást a Füzesgyarmat játékosát, és innentől kezdve végképp nyílttá vált, hogy melyik csapat jut majd tovább. Mindkét kapu előtt rengeteg helyzet volt, de mind ki is maradt. Úgy tűnt, hogy a vendégek emberhátrányuk ellenére továbbjutnak, de a 86. percben Tóth Bálint kiegyenlített. A ladányiak baját tetézte, hogy a rendes játékidő végefelé egy újabb kiállítást követően kilenc főre olvadtak. A nagy meleg (36 fok), és a kettős emberelőny megtette hatását, a Gázgyár felőrölte ellenfelét és a 2×15 perc hosszabbítás alatt háromszor is ellenfele hálójába talált.

A Vízművek és a Gázgyár meccsei jól mutatták a Budapest első osztályú bajnokság erősségét!

13 órakor a megye1-es Felsőzsolca és az NB3-ba frissen feljutott Bánk csapata esett egymásnak. Egy találat döntött, és végül ennek a meccsnek a végén is az alacsonyabb osztályban szereplő együttes játékosai örülhettek.


2022.08.06. (szombat) 10:00 óra

FŐVÁROSI VÍZMŰVEK SK (MEGYE1) – FÜZESGYARMATI SK (NB3) 2-2 (11-esekkel a Füzesgyarmat jutott tovább.)

Mérkőzés adatlap


BALATONSZEPEZDI ÖKSC (MEGYE2) – PÁPAI PERUTZ FC (MEGYE1) 1-0

Mérkőzés adatlap


2022.08.06. (szombat) 11:00 óra

ASR GÁZGYÁR (MEGYE1) – KÖRÖSLADÁNYI MSK (NB3) 1-1 (Hosszabbítás után 4-1)

Mérkőzés adatlap


2022.08.06. (szombat) 13:00 óra

BTE FELSŐZSOLCA (MEGYE1) – BÁNK-DALNOKI LA (NB3) 1-0

Mérkőzés adatlap