Mészöly Géza debütál az Újpest FC kispadján, az NB1 20. fordulójának műsora

Az éllovas Paks és a címvédőként második Ferencváros versenyfutása mellett Mészöly Géza debütálását az Újpest FC kispadján övezi majd kiemelt figyelem a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, huszadik fordulójában.

    Fotó: Újpest FC Facebook oldala

A bajnoki címért küzdő két zöld-fehér csapat egyaránt két győzelemmel kezdte az évet, így maradt köztük az egypontos különbség a tabellán, de a tolnaiakra eddigi legnehezebb erőpróbájuk vár, tekintve, hogy a tavaly ezüstérmes és az idei esztendőt ugyancsak két sikerrel kezdő Kecskemétet fogadják vasárnap.
    Ugyanez elmondható a fővárosiakról is, mert a forduló rangadóján a negyedik és idén veretlen Debrecen vendégei lesznek szombaton. A hazaiak számára rossz hír, hogy hosszú időre elveszítették egyik alapemberüket, Kusnyír Erik elülső keresztszalag-szakadást szenvedett az előző körben. A Ferencvárosnak ez a találkozó jelenti a főpróbát a görög Olimpiakosz elleni Konferencia-liga-párharcra, ugyanis jövő csütörtökön játssza az első mérkőzést Pireuszban a 16 közé kerülésért.
    A forduló egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása a Diósgyőr és az Újpest vasárnapi meccse lesz, ugyanis Mészöly Géza közel 12 és fél év után ül le újra a lila-fehérek kispadjára. Az 56 esztendős szakembernek történelmi mélypontról kellene visszahoznia a tizedik helyen álló csapatot, amely az előző kilenc fordulóban egyetlen pontot gyűjtve nyeretlen maradt – ilyen hosszú negatív sorozatra 1986-ban volt példa legutóbb az együttes történetében. A miskolciak kispadján első hazai összecsapására készül Simon Miklós, akit a tavaszi folytatás előtt néhány nappal menesztett Kuznyecov Szergej helyére neveztek ki ideiglenesen. Simon győzelemnek még nem örülhetett, mivel a Diósgyőr egy-egy döntetlennel és vereséggel kezdte az évet.
    Rendkívül fontos összecsapás vár a két kiesőhelyen álló együttesre, azaz a Mezőkövesdre és a sereghajtó Kisvárdára, mivel két vereségük nyomán hat, illetve hét pontra állnak a bennmaradást jelentő tizedik helyezettől. Előbbi ráadásul a közvetlen rivális, de a 2024-es évben két sikerrel rajtoló Zalaegerszeghez látogat a vasárnapi zárótalálkozón, utóbbi pedig a jobb erőkből álló, de a tavaszi folytatásban eddig pont nélküli Puskás Akadémiát fogadja a szombati nyitómérkőzésen.
    A huszadik forduló valamennyi összecsapását az M4 Sport élőben közvetíti.

2024.02.10. (szombat) 12:30 óra

KISVÁRDA MASTER GOOD – PUSKÁS AKADÉMIA FC

2024.02.10. (szombat) 15:00 óra

MTK BUDAPEST – FEHÉRVÁR FC

2024.02.10. (szombat) 17:30 óra

DVSC – FERENCVÁROSI TC

2024.02.11. (vasárnap) 12:30 óra

PAKSI FC – KECSKEMÉTI TE

2024.02.11. (vasárnap) 14:45 óra

DVTK – ÚJPEST FC

2024.02.11. (vasárnap) 19:45 óra

ZTE FC – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

Forrás: www.mti.hu