Megszerezte első pontját a Vidi – Puskás Akadémia FC – Fehérvár FC 2-2 (1-1)

A veretlenül éllovas Puskás Akadémia hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Fehérvárral a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így a vendégek első pontjukkal elmozdultak a sereghajtó pozícióból.

A székesfehérvári együttes 2020 szeptembere óta nyeretlen a felcsúti csapattal szemben, amely a két gárda elmúlt tíz meccséből négyszer diadalmaskodott, hatszor döntetlent ért el.OTP Bank Liga, 4. forduló:

Puskás Akadémia FC-Fehérvár FC 2-2 (1-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 3102 néző, v.: Andó-Szabó    
    

Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek, Batik – Corbu (Komáromi, 65.), Levi (Favorov, 78.), Slagveer (Gruber, 85.) – Colley

Fehérvár FC: Tóth B. – Csongvai (Karamoko, 80.), Serafimov, Spandler, Fiola (Bese, 80.) – Flores (Pinto, 80.), Christensen (Szabó L., 86.) – Kalmár (Pető, 72.), Katona, Schön – Kodro

Gólszerzők: Plsek (11., 75.), illetve Kodro (39.), Katona (95.)
Sárga lap: Szolnoki (86.), Batik (95.), Gruber (98.), illetve Kalmár (18.), Serafimov (56.)

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a Fehérvár, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni, ezzel szemben Colley nagyszerű egyéni teljesítménye után – a gambiai csatár Spandlert és Fiolát cselezte ki a beadása előtt – a hazai csapat az első lehetőségét gólra váltotta. A meccs képe később sem változott, többet volt a labda a vendégeknél, mégis a hazaiak növelhették volna az előnyüket, de Corbu rosszul találta el a labdát ziccerben, míg Colley próbálozását Tóth védte bravúrral. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, mert a szünet előtt teljesen váratlanul egyenlített a Fehérvár: Kalmár szabadrúgása után Kodro csúsztatott a keresztlécre, onnan éppen a gólvonal mögé pattant a labda.
    A második félidő veszélyes felcsúti támadásokkal és egy nagy helyzettel indult, de Tóth védte Slagveer nem túl jó lövését. A hazai kontrák rendre létszámfölényes helyzet kialakításával zárultak, Colley pedig a fizikális fölényét kihasználva tarthatatlannak bizonyult a fehérvári védőknek, ennek ellenére a Puskás Akadémia sokáig nem tudta újra megszerezni a vezetést, mert a befejezésekbe mindig hiba csúszott, mígnem Plsek megpattanó lövése utat talált a kapuba. A piros-kékek a hajrában sem tudtak újítani, de egy ugyancsak megpattanó lövéssel egyenlítettek, amivel megszerezték első pontjukat az új idényben.

Forrás: www.mti.hu