Mátyus János: „A rengeteg idegenbeli mérkőzés egyszerűen kinyírja a csapatot” – Fehérvár FC – Kisvárda Master Good 3-1

A Fehérvár FC hátrányból felállva, 3-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Fehérvár FC – Kisvárda Master Good 3-1 (1-1)

Sóstói Stadion, 2801 néző, v.: Erdős
  
Fehérvár: Tóth B. – Bese, Csongvai, Serafimov, Gergényi, Schön – Katona M. (Larsen, 82.), Flores, Kalmár (Bambock, 89.) – Karamoko (Szabó L., 25.), Kodro

Kisvárda: Petkovic – Lippai, Jovicic, Kovacic (Makowski, 69.) – Cipetic (Nikolov, 77.), Melnyik, Ötvös (Széles, a szünetben), Vida K. (Balogh N., 62.), Navrátil – Mesanovic (Ilievszki, a szünetben), Camaj

Gólszerző: Serafimov (28.), Kordo (59.), Flores (95), illetve Camaj (11.)
Sárga lap: Schön (36.), Flores (41.), illetve Camaj (19.), Melnyik (36.), Mesanovic (42.), Lippai (59.), Balogh N. (92.)

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője: „Jól kezdtük a mérkőzést, egészen addig, míg a Kisvárda meg nem szerezte a vezetést, ami szinte a semmiből jött. Az első félidőben védekezésben nyitottak voltunk, rendeznünk kellett a sorainkat. Azzal együtt, hogy megadjuk a tiszteletet az ellenfélnek, úgy érzem, a második félidőben föléje kerekedtünk, és sokat elmond, hogy ebben a bajnokságban már nem először álltunk talpra hátrányból. Nagyon boldog vagyok, megérdemelten nyertünk.”

Mátyus János, a Kisvárda Master Good vezetőedzője: „Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy elterveztük, olyan szituációból szereztünk vezetést, amire készültünk, és volt egy másik hasonló akcióink is, ami ugyancsak góllal végződhetett volna. El kell azonban ismerni, az első félidő végén, majd a második elején ellenfelünk fölénk kerekedett, és bár amikor hátrányba kerültünk, próbáltunk újítani és változtatni, de az újabb gólt a Fehérvár szerezte. A meccs előtt nem beszéltem róla, ettől még tény, nagyon sok a félig sérült, a betegségéből éppen, vagy alig felépült játékosunk, és ez érződött a teljesítményükön. És az is látszik, hogy a rengeteg idegenbeli mérkőzés egyszerűen kinyírja a csapatot. De előbb-utóbb eljön a mi időnk, és meg fogjuk oldani ezt a feladatot.”

Lendületesen kezdték a találkozót a tabella hátsó harmadába tartozó együttesek, a nagy rohanásból pedig a Kisvárda jött ki jobban, miután Driton Camaj szép lövésével megszerezte a vezetést. A bekapott gól láthatóan megbénította a Fehérvárt, míg a vendégek nagy fölénybe kerültek, ennek ellenére egyenlítettek a hazaiak. A szünetig hátralévő időben a VAR által jogosan visszavont fehérvári büntető mellett több nagy kihagyott hazai helyzet volt feljegyezhető.
Fordulást követően tovább nyomott a Fehérvár és Kenan Kodro távoli lövésével fordított. A Kisvárda cserékkel próbálkozott, de sokáig nem tudott felpörögni, és a hazaiak a második félidőben egyértelműen ellenfelük fölé nőttek. A hajrához közeledve rákapcsolt a szabolcsi alakulat, ám egy kihagyott zicceren kívül másra nem futotta erejükből. A ráadás utolsó percében biztosította be győzelmét a Vidi a hondurasi Deybi Flores találatával.

Forrás: www.mti.hu https://kisvardafc.hu/ https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos