Marco Rossi: ,,Nem hiszem, hogy ismét kényelmesen lesz bajnok a Ferencváros”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Youtube-csatornáján adott interjújában árulta el, kisebb esélyt lát rá, hogy a Ferencváros az előző idényekhez hasonló könnyedséggel nyerje meg az NB1-et.

Marco Rossi: A Ferencváros a favorit, de még semmi sem dőlt el a  bajnokságban | Goal.com Magyarország

fotó: http://goal.com

Az 58 éves szakember a magyar bajnokságról úgy fogalmazott, hogy idén nem lesz egyértelmű a bajnokság végkimenetele.

„Szerintem idén egyáltalán nem lehet magától értetődőnek venni a bajnokság menetét, és ennek több oka is van. Elsődlegesen az, hogy a Fradinak sokat kellett változnia. Több, mint a csapat felét le kellett cserélni és nem egyszerű rögtön megtalálni az összhangot, és csapatot kialakítani. Változatlanul a Fradi a favorit és egyáltalán nem lehet lebecsülni. A szurkolói is óriási erőt képviselnek, támogatják a csapatot, időnként nyomást is gyakorolnak, de fontos is időnként, hogy legyen nyomás, máskülönben előfordulhat, hogy valaki elkényelmesedik. Tehát szerintem a Fradi változatlanul a bajnoki cím favoritja, de nem hinném, hogy annyira olajozottan jutnának el a címig, mint ahogyan az elmúlt három-négy szezonban eljutottak.”

Kettős győzelemmel jutott tovább az Ferencváros a Konferencia-ligában -  Eurosport

fotó: http://origo.hu

A Debrecen és az Újpest is jól kezdte az új szezont, mindkét csapatnál meghatározó a vezetőedző személye, mert többek között ez áll a jó teljesítmény mögött.

„Vignjević tizennégyben érkezett Magyarországra, aztán egy időre távozott, majd visszatért, tehát ismeri a környezetet, s tudja, hogyan birkózzon meg a nyomással. Egyébként a szurkolók ott is kiváló hangulatot tudnak teremteni, különösen, amikor otthon játszanak. Tehát ha jó eredményeket sikerül elérniük, akkor úgy hiszem, a szurkolói támogatás terén is versenyképesek lesznek a Fradival. Ami a Debrecent illeti, az edzőjük kiváló munkát végzett tavaly, csapatidentitást alakított ki. A mérkőzéseiken világosan látszik, mit akarnak játszani, mi az elgondolás a különböző játékfázisokra, és ez fontos dolog. Tehát úgy hiszem, jó a csapat, de úgy látom, a hozzáadott érték elsődlegesen a mester személye.”

DVSC-Rapid: már csak 1 nap!💪 - YouTube

fotó: http://dvsc.hu

Kétgólos hátrányból felállva mentettünk pontot Felcsúton

fotó: http://ujpestfc.hu

A Ferencváros eddig két mérkőzést játszott le az idei szezonban, ahol egy győzelem és egy vereség a mérlege. További két találkozót el kellett halasztania a nemzetközi kupaszereplés miatt.

A DVSC bár szintén szerepelt a nemzetközi kupákban, még hibátlan mérleggel rendelkezik. Igaz hogy a Paks elleni mérkőzését elhalasztotta.

Az Újpest is veretlen ebben a szezonban és főként a kiváló támadójátékának köszönheti eredményeit. A góllövőlista élén Matija Ljujic személyében egy újpesti labdarúgó áll, aki eddig négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.