Már az új vezetőedzőjével készül a Fradi a Nagyecsed elleni kupameccsre

Hétvégén nem lesz bajnoki forduló, ehelyett viszont érkeznek a MOL Magyar Kupa 3. körének összecsapásai pénteken, szombaton, és vasárnap. Az egyik televízió által közvetített mérkőzés, a Nagyecsed – Ferencváros lesz, amely 12 óra 45 perckor kezdődik.

Kép: Nemzeti Sport

A vendégeket azt hiszem nem kell bemutatni, viszont a hazai gárdát valószínűleg jóval kevesebben ismerik. A nagyecsedi csapat jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban tevékenykedik, jelenleg pedig a középmezőnyben helyezkedik el. A kupában viszont több mindent tudnak felmutatni a szabolcsiak. 2007 óta most lesznek 8. alkalommal főtáblások, játszottak már olyan nívós ellenfelek ellen mint pl. a Mezőkövesd, a Siófok, de a Debreceni VSC csapatát is meg tudták szorongatni, a Loki csak hosszabításban tudta kiejteni a Nagyecsedet. A Fradi ellen másodszor fognak játszani, amikor először találkoztak a felek, 10-0-s ferencvárosi siker született még a 2015-ös Magyar Kupa kiírás nyolcaddöntőjében. Az biztos, hogy most is futballünnep lesz a keleti kisvárosban, nem mindennap találkoznak olyan ellenfelekkel, mint az EKL résztvevő Ferencváros.

Videó: Kölcsey TV

Azt gondolom, senki számára nem lehet kérdéses, hogy melyik csapat jut tovább a következő fordulóba, noha az Iváncsa sikere után óvatosnak kell lenni ezekkel a kijelentésekkel. Erre a mérkőzésre már Dejan Sztankovics irányításával készült a Fradi. A szerb szakember a mérkőzés előtti interjújában méltatta a Fradi múltját, de szó esett a kupameccsről is.

Boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetek a Ferencvárosnál. Amint az első interjúmban is elmondtam, ez egy nagy klub, fantasztikus történelemmel. Nagyon jól éreztem magam már az első napjaimban is Budapesten, de a fókusz a munkán volt, szerettem volna a lehető legjobban megismerni a csapattagokat, a játékosokat. Rengeteget beszélgettünk, nagyon élvezem a munkát az elejétől kezdve. A válogatott szünet után sok mérkőzés vár ránk, a hazai kupasorozatban kezdjük meg a szereplést. Nincs olyan, hogy egyik sorozat fontosabb, mint a másik, a célunk, hogy mindenhol sikeresek legyünk, ahol elindulunk. Ennek megfelelően maximálisan komolyan fogjuk venni az első mérkőzésünket a kupában. Mindent bele kell adnunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, a Magyar Kupát, és emellett sikeresen szerepelhessünk az európai kupában is.

mondta Dejan Sztankovics