Lisztes Krisztiánt rögtön kölcsönadhatja a Frankfurt

Az már tavaly szeptemberben hivatalossá vált, hogy az NB1-ben szereplő Ferencváros 18 éves támadója, Lisztes Krisztián a következő szezontól a német első osztályban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt játékosa lesz. A német klub a Transfermarkt adatai szerint 4,5 millió eurót fizetett a Fradinak az ifjú tehetségért, de ez az összeg a jövőben akár elérheti a 10,8-11 millió eurót is.

fotó: Eintracht Frankfurt

Lisztes Krisztián tehát édesapja nyomdokaiba lép, aki szintén fiatalon igazolt ki Németországba, ráadásul ő eléggé sikeres volt, hiszen 1997 és 2006 között német bajnokságot és Német Kupát is nyert, valamint 2000-ben Intertotó Kupa-győzelmet is ünnepelhetett.

A fiatal magyar játékos még meg sem érkezett a Frankfurthoz, de a német Frankfurter Rundschau című lap információi szerint nem kizárt, hogy azonnal kölcsönadják őt. A lap szerint a nyáron érkező fiatal tehetségeket először megvizsgálják a német klubnál, hogy alkalmasak-e az azonnali bevetésre, és ha szükséges, akkor kölcsönadják őket a fejlődésük érdekében. Lisztes Krisztián mellett érkezik többek között Nathaniel Brown a Nürnberg csapatából, valamint Aurele Amenda, a svájci Young Boys svájci védője. A cikk szerzője szerint eléggé kockázatos ezeknek a játékosoknak a leigazolása.

Lisztes Krisztián a tavalyi szezonban robbant be igazán a Ferencváros csapatában, ráadásul kulcsszerepe volt abban, hogy a zöld-fehérek tavaly is bajnoki címet tudtak ünnepelni.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Az idei szezonban eddig 30 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 9 gólt szerzett, valamint kiosztott 5 gólpasszt is. A Fradival nem olyan régen elhódította a klub történelmének 35. magyar bajnoki címét, de elképzelhető, hogy egy Magyar Kupa-győzelemmel távozik a fővárosiaktól, hiszen a Ferencváros ott van a döntőben, ahol majd a Paks lesz az ellenfele.