Lionel Messi csapattársa a Fehérvár FC-be tart? – sajtóhír

Az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő, Lionel Messit is foglalkoztató Inter Miami argentin támadójával, Nicolás Stefanellivel pótolná Kenan Kodrot az NB1-ben 3. helyen álló Fehérvár FC. Az NB1.hu és a Csakfoci.hu-hoz hasonlóan mi is úgy értesültünk, hogy valóban zajlanak tárgyalások a magyar és az amerikai klub között a játékossal kapcsolatban.

fotó: Inter Miami CF

Az argentin játékos távozása mellett több minden szólhat.

  • A szerződése az év végén lejár, így az Inter Miami még most tudná őt jó pénzért értékesíteni.
  • Luis Suarez személyében klasszis támadó érkezett az év elején, így vélhetően nem sok játéklehetőséghez jutna.
  • A játékos állítólag már nem utazott el a csapat szaúdi felkészülési turnéjára.

A 29 éves támadó egy évvel ezelőtt igazolt Miamiba, méghozzá a svéd élvonalbeli AIK Solna csapatától. Az amerikai csapatban összesen 30 tétmérkőzésen lépett pályára, ahol mindössze 4 gólt szerzett, de az AIK együttesénél sokkal jobb mutatói voltak, hiszen 114 tétmeccsen 40 gól rúgott, valamint kiosztott 14 gólpasszt is. Érdekesség, hogy a támadó az AIK-nál már dolgozott együtt a Fehérvár FC jelenlegi vezetőedzőjével, Bartosz Grzelakkal, így mindketten jól ismerik egymást.

fotó: Csakfoci.hu

Ezt a hírt a svéd SportExpressen egyik újságírója is megerősítette a Twitteren. Anel Avdic arról írt, hogy a támadó hamarosan hivatalosan is elhagyhatja az Inter Miamit, és Fehérváron újra együtt dolgozhat Bartosz Grzelakkal. Az argentin orvosi vizsgálatokon vesz részt a Vidinél, és amennyiben sikerrel veszi azokat, alá is írhat majd.

Közben az NB1.hu egyik olvasója a budapesti Operánál fotózta le a Vidi kiszemeltjét a tegnapi nap folyamán, így valóban minden jel arra utal, hogy a játékos Fehérváron folytatja majd a pályafutását.

fotó: NB1.hu

Balogh Attila, a Fehérvár FC ügyvezetője a napokban elmondta, hogy főleg támadókkal és középpályásokkal folytatnak egyeztetéseket, így nem kizárt, hogy a napokban további bejelentéseket tehet majd a székesfehérvári együttes.