Kubatov Gábor: ,,A Ferencvárosnak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak”

A Ferencváros együttese hétfőn jelentette be, hogy Dejan Stankovic veszi át a 34x-es magyar bajnok irányítását. A szerb szakember érkezése feldühítette a Fradi drukkereit, akik szívesebben látták volna Máté Csabát vezetőedzőként, mint sem a korábbi BL-győztes Stankovicot.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, szakáll, öltöny és szöveg

fotó: http://fradi.hu

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke volt a Hír TV Napi Aktuális című műsorának a vendége. A zöld-fehér klubvezér elmondta, mivel győzte meg Dejan Sztankovicsot arról, hogy a magyar bajnokot válassza, de arról is beszélt, hogy szerinte miért kellett távoznia a csapatot Sztaniszlav Csercseszov távozása után irányító Máté Csabának.

fotó: http://nemzetisport.hu

„Nem a magyar edzők tehetnek róla, hanem a futballmorál, amit az elmúlt negyven évben tönkretettek. Az utóbbi tíz évben ez sokat javult, de nem könnyű egy magyar edzővel együtt dolgozni. Vannak kivételek, mint Dárdai Pál vagy Lőw Zsolt, úgyhogy van fény az alagút végén. Talán hamarosan a magyar edzők is az ő szintjükre érnek.”

,,Én nem lehetek szurkoló, nekem racionális döntéseket kell hoznom. Bár hallgathatnék a szívemre, de nem lehet. Borzasztó nehéz döntés volt és azt a beszélgetést senkinek sem kívánom, amit Máté Csabával le kellett folytatnom. Sikeres volt, ráadásul magyar is, tíz éve dolgozunk együtt. A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak. Nálunk mindig az volt, hogy a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk. Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat.”

Kubatov Gábor hozzátette, hogy Máté Csaba a klub kötelékében marad, ám azt nem tudni még, hogy milyen pozíciót fog betölteni a későbbiek folyamán.

A Fradi-elnök elárulta, miért nem maradhatott Máté Csaba az edző

fotó: http://fradi.hu

Ezután elmondta, hogyan sikerült meggyőznie Dejan Stankovicot, akivel körülbelül 10 napja kezdett el komolyan tárgyalni.

„A Crvena Zvezda edzője volt, játékosként Bajnokok Ligáját nyert, úgyhogy nem lehetett lenyűgözni a stadionnal és hasonló dolgokkal, mert ezekhez ő hozzászokott a legmagasabb szinten. Beszéltem neki a hazánkról, ami kiváló hely, a városról, az adózásról és a sportinfrastruktúráról. Ezek után kezdtünk csak a futballról beszélgetni, és úgy gondolom, nagyon sok mindenben egyetértünk. Lehet, a megérzéseim megcsalnak, de a Fradihoz az eddig legközelebb eső karakter került a Ferencváros vezetőedzői pozíciójába.”

Kubatov: "Nekünk olyan edző kell, aki BL-t akar nyerni" - a Fradi elnöke  Stankovicról, Máté Csaba leváltásáról és a magyar edzőkről - Csakfoci.hu

fotó: http://fradi.hu

A Ferencváros együttesenél most pihenőn vannak a játékosok a válogatott szünet miatt, de hamarosan már az új vezetőedzővel készülnek a következő mérkőzésekre, hiszen három fronton is helyt kell majd állniuk.