Könnyed sikerrel kezdte a felkészülést az MTK

Eredetileg az Iváncsa, végül a szintén harmadosztályú BKV Előre ellen lépett pályára első idei mérkőzésén az MTK a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

Az MTK aktívabban kezdte a meccset, Stieber kétszer is próbálkozott, majd Jurina sarokkal próbálta bevenni a BKV Előre kapuját. A 13. percben Molnár Ádin fejelt kapufát, ezt követte Merényi ziccere és Stieber lövése, de mindkétszer védett a vendégek kapusa, majd Beriashvili mellé fejelt. Az első félidő végén büntetőhöz jutott az MTK, de Jurina tizenegyesét is fogta a sárga-kékek hálóőre.

A második félidőben ismét záporoztak a hazai helyzetek, Németh emelését a gólvonalról tisztázták, majd Balogh Máté fejelt kapufát és Bognár kínálta meg a kapust. Az 51. percben Antonov szögletéből megtört a jég, Végh Bence góljával az MTK szerzett vezetést.

Az 54. percben Németh lövése még kijött a kapusról, egy perccel később egy támadás végén azonban Balogh Máté talált be, így hamar lezárta a meccset a kék-fehér alakulat.

Az MTK újabb gólt már nem tudott szerezni, noha Herczeg, Bognár és Németh ziccerét is védte a vendég kapus, majd a 90. percben a második büntetőt is megfogta, miután Jurinát követően Bognár sem tudta értékesíteni a tizenegyest.

Az MTK győzelemmel kezdte a szezont és elindult Szlovéniába az edzőtáborba, igaz, a 11. percben elvesztették rutinos védőjüket, Kádár Tamást, akit le kellett cserélni sérülés miatt.

MTK Budapest 2-0 BKV Előre (Végh 51′, Balogh 54′)

kép: MTK Budapest

MTK Budapest, 1. félidő: Demjén – Beriashvili, Kádár (Nagy Zsombor, 11.), Varju – Molnár Ádin, Kovács Mátyás, Horváth Artúr, Merényi, Kovács Patrik – Stieber, Jurina

MTK Budapest, 2. félidő: Csenterics – Kocsis, Végh, Nagy Zsombor – Hej, Bognár, Szőke, Herczeg, Antonov – Németh, Balogh Máté (Kenesei, 67.)