Konferencia-Liga: Teltház előtt harcolná ki a továbbjutást a Debrecen a Rapid Wien ellen

Csütörtök este rendezik meg a Konferencia-Liga selejtező 3. fordulójának visszavágóját, ahol a Debreceni VSC fogadja az osztrák Rapid Wien-t a Nagyerdei Stadionban. Az első mérkőzésen 0-0-át játszott egymással a két csapat, ahol Dzsudzsák és Kyziridis révén két kapufáig is eljutott a Loki.

Konferencia-liga selejtező: Rapid Wien-DVSC 0-0

fotó: http://dvsc.hu

A találkozó előtti sajtótájékoztatón Srdan Blagojevic és Megyeri Balázs nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Srdan Blagojevic, a Debreceni VSC vezetőedzője:

fotó: http://nemzetisport.hu

,,Büszke vagyok, hogy ilyen nagy múltú klub ellen lépünk pályára. Az is fantasztikus, hogy arról álmodhatunk, a Fiorentina ellen játszhatunk a Konferencia-Liga főtáblára jutásért. Nehéz meccsre számítok, az osztrák csapat az első meccsen is kilencven percig próbált nyomás alatt tartani minket, most sem lesz ez másként. Továbbra is azt gondolom, ellenfelünk esélyesebb a továbbjutásra, de szeretnénk megragadni az esélyt. Fantasztikus lesz várhatóan a hangulat és ez nagy előny lehet számunkra, mert sokat segíthetnek szurkolóink.

Az 50 éves szakember elmondta, hogy mi döntheti el a párharc sorsát.

,,Elemeztük a párharc első meccsét, minden apróság fontos és döntő lehet. Nincs kétségem afelől, hogy motiváltak leszünk, de nem szeretném, ha nyomást érezne magán a csapat.

Megyeri Balázs, a Debreceni VSC kapusa:

fotó: http://nemzetisport.hu

,,Nagyon fontos mérkőzés ez a csapat életében, hiszen jelentős eredmény lenne számunkra, ha az Európa Konferencia-Liga-csoportkörbe jutásért játszhatnánk az olasz Fiorentina ellen. Sokan lesznek a Nagyerdei Stadionban, olyan hangulatban futballozhatunk majd, amilyen ritkán adatik meg Magyarországon. Igazi ünnep lesz telt ház előtt játszani, s a közönség átsegíthet minket a mérkőzés esetleges holtpontjain. Továbbra is azt tartom, hogy a Rapid nagyszerű csapat, az osztrák együttes az esélyesebb a továbbjutásra, de a szurkolótáborunk támogatása kiegyenlítheti a két csapat közti különbséget. Természetesen szeretnénk továbbjutni, ami óriási siker lenne számunkra.”

A Rapid Wien is megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol Zoran Barisic vezetőedző és Guido Burgstaller, a csapat támadója válaszolt a sajtó kérdéseire.

A Rapid trénere szerint teljesen nyitott a párharc - DVSC Futball Zrt.

fotó: http://dvsc.hu

Zoran Barisic, a Rapid Wien vezetőedzője:

Gól nélküli döntetlent játszott Bécsben a DVSC - NB1, NB2, NB3 FOCI

fotó: http://skrapid.at

„A párharc első mérkőzésén láthattuk, hogy a Debrecen nem csupán egységes csapat, hanem kifejezetten jól, támadó szellemben futballozik. A bajnokság legutóbbi fordulójában vasárnap kikaptunk hazai pályán a Hartbergtől, nyilván más eredményt reméltünk, de ettől még nem omlottunk össze: magyar riválisunkat legyőzve ott akarunk lenni az EKL-selejtező következő fordulójában.”

Guido Burgstaller, a Rapid Wien támadója:

EKL: "A Rapid megint hülyét csinálhat magából, behúzott kézifék,  veszélyesebb Loki" - osztrák lapszemle - Csakfoci.hu

fotó: http://skrapid.at

,,Nem lesz könnyű dolgunk, de azért vagyunk itt, hogy kivívjuk a továbbjutást. Mindenesetre az első mérkőzésen is látszott, hogy a Debrecen jó játékerőt képvisel. Láthattuk az első mérkőzésen is, hogy mennyire szervezettek a pálya minden területén és nehéz ellenük futballozni, de ismerjük az ellenfelünket és szeretnénk minnél jobban kihasználni az adódó lehetőségeinket. Biztosan egy jó hangulat fogad majd minket is.” 

A Debreceni VSC – Rapid Wien összecsapást csütörtök este 21:00-ás kezdettel rendezik meg a Nagyerdei Stadionban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc továbbjutója az EKL-rájátszásában a tavalyi döntős olasz Fiorentina ellen játszik.