Kiszivárgott, hogy miért rúgta ki Szergej Kuznyecovot a DVTK

Váratlanul érkezett tegnap a bejelentés, miszerint az NB1-ben szereplő DVTK csapatától azonnali hatállyal távozik Szergej Kuznyecov vezetőedző. Történt mindez néhány nappal a bajnokság tavaszi rajtja előtt.

fotó: MTI

Magyar Mátyás, a csapat tulajdonosa egyebek mellett elmondta, senki nem lehet fontosabb, mint a klub, illetve a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. A Sportal kiderítette, hogy mi állhat a 41 éves szakember távozása mögött.

fotó: Sportal

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) korábban meghatározta a klubok számára a 21 éven aluli labdarúgók kötelező pályára lépésére vonatkozó kvótáját, az úgynevezett fiatalperceket. Azt is kikötötte a szövetség, hogy az előirányzott játékidő felét (17×45 perc) a kluboknak az őszi szezon végéig, azaz 2023. december 17-ig teljesíteniük kellett. Négy csapat, a Fehérvár FC, a Kecskeméti TE, a Puskás Akadémia és a DVTK elmaradt ezen a téren. Ennek ellenére a szövetség – a megelőlegezett bizalom jeleként – ezeknek a csapatoknak is kifizette a teljes idényre vonatkozó játékperckvótáért adandó 335 millió forint felét, azaz 167,5 millió forintot. Azt azonban előre leszögezték a szövetségnél, hogy visszakérik ezt az összeget azoktól a kluboktól, akik nem teljesítik az 1485 perces úgynevezett kvótát.

fotó: MLSZ

A fiatalszabály immáron az akadémiai támogatásra is kihat, ezért fontos a csapatoknak, hogy betartsák ezt a kvótát. A Sportal információi szerint a DVTK vezetősége világosan megmondta Szergej Kuznyecov vezetőedzőnek, hogy a klub és az akadémia zavartalan működéséhez a tavaszi szezonban fontos teljesíteni az MLSZ által meghatározott előírást. A tréner azonban nem volt partner ebben a kérdésben, és ezért rúgta ki őt a DVTK vezetősége azonnali hatállyal.

fotó: DVTK

Szergej Kuznyecov még 2022 őszén vette át a DVTK irányítását, amely akkor még a másodosztályban szerepelt. A 41 éves szakember vezetésével a csapat bajnokként jutott fel az élvonalba, ahol jelenleg a 7. helyen áll. Az OTP Bank Liga tavaszi szezonja pénteken kezdődik. A miskolci csapat első ellenfele a DVSC együttese lesz idegenben, ahol Simon Miklós ideiglenes vezetőedzőként fogja irányítani a miskolci alakulatot.