Kecskeméten dőlt el matematikailag: 8 év után kiesett a Mezőkövesd az NBI-ből: VIDEÓ

Kötelező győzelem várt a Kecskeméti TE csapatára hazai pályán a Mezőkövesd ellen az NBI 29. fordulójában. Mindkét csapat borzasztó formában várta ezt a találkozót, ráadásul a Mezőkövesd az utolsó helyről várta a találkozót.

kép: KTE

A 12. percben érkezett az első helyzet, Leoni beadását Meskhi fejelte kapura, de Kovácsik könnyedén fogta. A 32. percben Bőle Lukács kanyarintott középre egy szabadrúgást, amire Szalai József robbant be és élete első NBI-es góljával megszerezték a vezetést a matyóföldiek. Érdekesség, hogy Szalai tagja volt a Kecskemét 2 évvel ezelőtti csapatának, amely feljutott az élvonalba.

A Kecskemét gyorsan reagált a kapott gólra: a 40. percben Lukács centerezett Helmichnek, aki közelről bepofozta a KTE egyenlítő találatát. Ez volt a fiatal játékos második NBI-es gólja. A szünetben döntetlen állt az eredményjelzőn.

A második félidőben a Kecskemét hamar gólt szerzett: Belényesi fejelt Vágóra egy labdát, amely bepattant a kapuba, kezezés miatt azonban elvette a gólt a játékvezető.

Az érvénytelen gólt egy öngól követte: a 64. percben Zeke adott laposan középre, Beriashvili pedig rosszul ért bele a labdába, amely Varga hálójában kötött ki, ezzel fordított a Kecskemét (2-1).

kép: KTE

A 81. percben Májer Milán szúrt kapura egy labdát, tekerése nem sokkal ment mellé, Ugrai szabadrúgását pedig Varga tolta fölé.

A Mezőkövesd szurkolói lepacsiztak a játékosokkal a meccs után, kép: Mezőkövesd

A Kecskemét győzelmével eldőlt matematikailag is, hogy a Mezőkövesd 8 év után búcsúzik az NBI-től és a következő idényt a másodosztályban kezdi meg.

Kecskeméti TE 2-1 Mezőkövesd Zsóry FC (Helmich 40′, Beriashvili öngól 64′, ill.: Szalai 34′)

KTE: Varga – Szűcs, Szabó (Májer 63.), Belényesi, Katona, Leoni (Zeke 46.) – Vágó, Helmich (Nikitscher 60.), Banó-Szabó (Meszhi 90.) – Pálinkás, Lukács (Horváth 60.). Vezetőedző: Szabó István

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Ugrai 74.), Kojnok, Beriashvili, Szivacski – Bőle (Drazsics 63.), Cseri (Nagy 63.) – Szalai (Molnár 74.), Szolgai, Cseke – Kócs-Washburn (Vajda 74.). Vezetőedző: Milan Milanovic

Nézőszám: 2083

Értékelések:

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, elsősorban azért, mert nem tudtuk, mire számíthatunk. Rengeteg változtatást eszközölt a Mezőkövesd erre a meccsre. Felkészülés gyanánt mindig az elmúlt találkozókból tudunk kiindulni, adatokat elemezni, de ilyen felállásban még sosem állt fel ellenfelünk. Az első félidőben irányítottunk, de nem éreztem az átütő erőt. A szünetben próbáltunk változtatni, a görcsösséget levenni a játékosok válláról, mert nagyon fontos volt számunkra a győzelem. A cserék jól sikerültek, és az volt a kulcs, hogy a széleken pontosabbak lettünk. Zeke kiválóan centerezett a második gól előtt, illetve a túloldalon Májer is többször a védelem mögé került. A helyzeteink megvoltak, és fizikálisan is a Mezőkövesd fölé nőttünk, így megérdemelt a sikerünk. Nem beszéltünk sokat arról az év idény folyamán, hogy mennyien hiányoztak tőlünk. Válogatott játékosok távoztak tőlünk, illetve Banó-Szabó és Nikitscher is sokat hagyott ki, Nagy Krisztiánra sem számíthatunk, így rengeteg munkára volt szükségünk ahhoz, hogy bennmaradjon a csapat újra. Ezért volt különösen fontos ma a három pont megszerzése. 

Milan Milanovic, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Szervezettek voltunk, megoldottuk a védekező feladatainkat és vezetést is sikerült szerezni. A második játékrészben viszont több energiát mozgósított a Kecskemét, amely fizikálisan jobb csapat és fel is őrölt minket. Megérdemelten nyertek a hazaiak. Egy célunk van a szezon hátralévő részében, felkészíteni a csapatot a következő idényre. Próbálunk minél több lehetőséget adni a fiataloknak, hogy lássuk, kikre számíthatunk a másodosztályban. Aki ma lehetőséget kapott, meg is hálálta azt.

(forrás: Kecskeméti TE)