Kecskeméten bónuszként tekintenek a Riga FC elleni meccsre

Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Kecskeméti TE együttese. A Konferencia-Liga selejtező második fordulójában a lett Riga FC lesz az ellenfél.

fotó: http://hiros.hu

A mérkőzésen Lóczi István fogja irányítani a csapatot, mivel Szabó István jelenleg nem rendelkezik Pro-licenszes végzettséggel.

fotó: http://nemzetisport.hu

A KTE részéről Lóczi István és Nagy Krisztián válaszolt a sajtó kérdéseire:

fotó: http://magyarhirlap.hu

Lóczi István:

,,Ez a 6 hetes munka elsősorban az őszi szezonnak szólt, hiszen a Rigával tulajdonképpen péntek óta tudtunk konkrétan foglalkozni. Kollégáim is megtekintettek több videófelvételt, ennek alapján azt mondhatjuk, hogy egy nagyon jó csapatról van szó. Az értékük kétszer annyi, mint a miénk. Komoly, 29 mérkőzést számláló nemzetközi rutin áll mögöttük az utóbbi évekből. Ez azt jelenti, hogy minden évben négy-hat meccset vívnak meg ezen a szinten. Sok légiósuk van, a kezdőcsapatban átlagosan heten kapnak rendszeresen helyet, ezt mutatta az elmúlt két találkozójuk is. Jó játékerőt képviselnek. A csapatunk úgy fogja fel ezt a nemzetközi szereplést, mint egy bónusz, ehhez mérten remélhetőleg a megfelelő önbizalommal is megyünk majd ki a pályára.”

fotó: http://hiros.hu

A 68 éves szakember elmondása szerint érzelmi döntést hozott akkor, amikor elfogadta a KTE ajánlatát, hiszen több jelenlegi kollégája és a keretből néhány játékos már játszott a keze alatt. A mester megemlítette, hogy teltház várható a Széktói Stadionban és ez nagy segítséget fog nyújtani a csapatnak.

Nagy Krisztián:

,,Remélem, jók leszünk, hiszen nagyon kemény hathetes felkészülés van mögöttünk. Sokat elemeztük az ellenfelünket, több felvételt is láttunk róla, készen állunk arra, hogy megmutassuk, mit is tudunk.”

,,Rengeteget készültünk a lett csapatból, szeretnénk megnyerni a hazai mérkőzést, de már akkor is elégedett leszek, ha nem kapunk gólt. A Rigának nagyobb a tapasztalata, nálunk csak két játékos, Banó Szabó Bence és Leoni mondhatja el magáról, hogy futballozott már a nemzetközi porondon. Jól sikerült a felkészülésünk, a nyáron igazolt labdarúgók könnyen beilleszkedtek, bízom benne, hogy boldogok lesznek majd a szurkolóink a lefújás után.”

A 28 éves középpályás megemlítette, hogy ugyan néhány éve még az NB3-ban futballozott, de nagyon sokat dolgozott azért, hogy ő is élvonalbeli labdarúgó legyen.

A játékost két héttel ezelőtt egy kisebb sérülés is érte, de szerencsére ott lesz a csapattal a csütörtök esti mérkőzésen.

,,Amikor megtudtam, hogy kisebb műtéti beavatkozásra van szükség, ott volt a fejemben, hogy esetleg nem tudok majd pályára lépni. Szerencsére jól sikerült a rehabilitációm, minden rendben van velem, és ha minden jól alakul, ezt majd a pályán is meg tudom mutatni.”

fotó: http://hiros.hu

A párharc első mérkőzését ma este 19:00-ás kezdéssel rendezik meg a Széktói Stadionban.

fotó: http://kecskemetite.hu

A KECSKEMÉTI TE kerete a Konferencia-Liga selejtezőre
Kapusok: 
Fadgyas Tamás, Kersák Roland, Varga Bence
Védők: 
Belényesi Csaba, Grünvald Attila, Katona Levente, Matheus Leoni , Nagy Olivér, Szabó Alex, Szalai Gábor, Szűcs Kornél
Középpályások: 
Banó-Szabó Bence, Bodor Zoltán, Kiss Bence, Mihajlo Meszhi, Májer Milán, Nagy Krisztián, Nikitscher Tamás, Szuhodovszki Soma, Vágó Levente
Támadók:
 Pálinkás Gergő, Szendrei Ákos, Tóth Barna

fotó: http://kecskemetite.hu